V-am promis comentarea câtorva articole “incredibile” din Protocolul bilateral,semnat la 5 mai 1994 la Kiev,pentru continuarea lucrărilor la CIM KRIVOI ROG cu UCRAINA ca beneficiar general în locul fostei U.R.S.S.

Practic GUVERNUL VĂCĂROIU A FOST PROSTIT DE GUVERNUL ЗВЯГІЛЬСЬКИЙ !!!

Noi ne-am angajat să punem în funcţiune capacitatile primului complex de pornire in anul 1995, avindu-se in vedere finalizarea construcţiei Combinatului Krivoi Rog in anul 1996 iar ei s-au angajat să ne livreze în avans 7,5 MILIOANE DE TONE DE PELETE ÎN ANII 1994-1996 !!!EXACT ASTEA SUNT PREVEDERILE ARTICOLELOR 4 şi 7.2 DIN “PROTOCOL” !!!

ART. 4 ESTE CÂINELE CARE MUNCEŞTE !!! PENTRU EI !!!

ART. 7.2 ESTE GAURA DE LA COVRIG !!! PENTRU NOI !!!

ART. 4

Partea romana asigura, in continuare, executarea lucrarilor de constructii-montaj, livrarea de utilaje si materiale care intra in cota de participare a Romaniei, conform anexei *) la prezentul protocol, in volumele si la termenele care asigura punerea in functiune a capacitatilor primului complex de pornire in anul 1995, avindu-se in vedere finalizarea constructiei Combinatului Krivoi Rog in anul 1996.
Beneficiarul general va asigura finalizarea lucrarilor privind punerea in functiune a Combinatului Krivoi Rog de catre alti participanti la constructie, la termenele stabilite prin graficul complex convenit privind constructia, care constituie anexa la contractele de antrepriza, si, de asemenea, a obligatiilor sale proprii care decurg din Conventia privind colaborarea, Conventia privind conditiile de amplasare si activitate, tinind seama de prezentul protocol.

7.2. Partea ucraineana, in contul rambursarii datoriei sale, va asigura livrarea in avans catre partea romana a unui volum de 7,5 milioane tone pelete in anii 1994-1996, din care in anul 1994 pina la 2 milioane tone, insa nu mai putin de 1,5 milioane tone.
Volumele ramase vor fi livrate in anii 1995-1996 in cote egale.
In cazul in care in anul 1994 nu se asigura un volum de livrari de pina la 2 milioane tone, cantitatea de pelete nelivrata se reesaloneaza in anii 1995-1996 in cote suplimentare egale.
Livrarea de pelete in avans se va face potrivit cantitatii anuale convenite prin prezentul protocol si la termenele prevazute in contract, ceea ce va asigura posibilitati de finantare si de indeplinire a programului de lucrari al antreprenorului.
In anii urmatori livrarea de pelete se va efectua in cote egale, in decurs de 10 ani sau intr-o perioada mai scurta, pe baza de intelegere reciproca a partilor.

Totul sună aşa de frumos ! Chiar emoţionant !Livrarea ÎN AVANS a 7,5 milioane tone de pelete în anii 1994-1996 !Ştiţi cât înseamnă asta ?Exact 24,24% din totalul de 30,945 milioane tone de pelete !!Câtă precizie,câtă meticulozitate !Pompaţi voi zeci de milioane de dolari în combinat că la livrările de pelete în avans ne mai gândim!Ştiţi câte tone de pelete au fost livrate în AVANS ??? URIAŞA CANTITATE DE VREO 30.000 TONE DE PELETE !!! Guvernul Văcăroiu a funcţionat până în noiembrie 1996,adică exact până când trebuia să primim din Ucraina,în avans,toată cantitatea de 7,5 milioane tone de pelete !!!

CE A FĂCUT GUVERNUL VĂCĂROIU PENTRU A PRIMI LIVRAREA DE PELETE PROMISĂ ŞI SEMNATĂ PE 5 MAI 1994 LA KIEV ???????????

A FORŢAT INTENSIFICAREA LUCRĂRILOR LA COMBINAT ŞI LIVRĂRI DE UTILAJE ÎN ŞANTIER DE ZECI DE MILIOANE DE DOLARI !!!LIVRAREA DE PELETE ÎN AVANS PARCĂ NICI N-A FOST TRECUTĂ ÎN PROTOCOL !!!

TERMENUL DE PUNERE ÎN FUNCŢIUNE A CAPACITĂŢILOR COMPLEXULUI 1 DE PORNIRE,ANUL 1995,ŞI FINALIZAREA CONSTRUCŢIEI COMBINATULUI ÎN 1996 AU FOST STABILITE PE 5 MAI 1994 DEŞI TOŢI ŞTIAU CĂ ESTE O UTOPIE IMPOSIBIL DE REALIZAT ŢINÂND CONT DE PROCESELE TEHNOLOGICE DE REALIZARE A UNOR OBIECTE DIN COMBINAT.

!!!ACESTA A FOST ŞI SCOPUL URMĂRIT DE UCRAINA !!!IMPUNEREA UNOR TERMENE IREALIZABILE PENTRU A PUTEA DECLARA ÎN IANUARIE 1997 CĂ NU MAI ARE RESURSE DE FINANŢARE PENTRU CONTINUAREA LUCRĂRILOR !!!

GUVERNUL CIORBEA,CONTINUATORUL TÂMPENIEI FĂCUTE DE GUVERNUL VĂCĂROIU, S-A ÎNCĂPĂŢÂNAT ŞI A ORDONAT CONTINUAREA LUCRĂRILOR ŞI ÎN 1997 PENTRU PREDAREA BENEFICIARULUI A OBIECTELOR AUXILIARE !!!ULTIMUL MUNCITOR ROMÂN A PĂRĂSIT UCRAINA ÎN DECEMBRIE 1997. LA DOLINSCA AU RĂMAS ÎN CONTINUARE CELE 3 FILIALE, ARCOM KRIVOI ROG,UZINEXPORT KRIVOI ROG şi ARCIF KRIVOI ROG.AU RĂMAS CONDUCERILE FILIALELOR,PERSONALUL TESA,PERSONALUL DE ÎNTREŢINERE ŞI PERSONALUL DE PAZĂ!

ŞI UITE AŞA,DIN 1998 ŞI PÂNĂ ÎN PREZENT,SE ALOCĂ ÎN FIECARE AN CÂTE 2 MILIOANE DE DOLARI DE LA BUGETUL DE STAT,BANUL PUBLIC,PENTRU A “PĂZI CU STRĂŞNICIE” OBIECTIVELE NEPREDATE BENEFICIARULUI !!!

AŞA DE BINE LE-AU “PĂZIT” CĂ S-A CAM ALES PRAFUL DE MUNCA A MII DE ROMÂNI ŞI DE MILIARDUL DE DOLARI DIN BANUL PUBLIC INVESTIT ÎN CONSTRUCŢIA ACESTUI COMBINAT ÎNCEPUT ÎN 1986,ÎNGHEŢAT IN 1997 ŞI NETERMINAT NICI PÂNĂ ASTĂZI !!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nu mai pot să continui că mi se urcă sângele la cap şi nu vreau să “dau colţul” până nu vă termin istoria acestei “găuri negre” care se numeşte CIM KRIVOI ROG.

În articolul următor voi comenta art. 5.3 şi voi începe să vă prezint dovezi clare că şefii celor 3 filiale l-au încălcat cu brutalitate,nesimţire şi fără nici o teamă,fiind protejaţi şi acoperiţi de şefii de la Bucureşti de până la cel mai înalt nivel !!!Cred că v-aţi convins de justeţea acestei afirmaţii citind doar comentariul de mai sus.O să fiţi şi mai convinşi după citirea probelor.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

5.3. In afara de aceasta, in obligatiile antreprenorului intra:

– asigurarea folosirii marfurilor importate pentru santierul Combinatului Krivoi Rog, carora le-au fost acordate facilitati vamale, cu respectarea scopului pentru care aceste facilitati au fost acordate. Controlul folosirii acestor marfuri se realizeaza de catre beneficiarul general.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

 

Advertisements