Stimate domnule Ministru Ariton,

Vă adresez acest MESAJ în urma constatării,cu uimire,a alocării în Bugetul pe 2011 a sumei de 5,185 MILIOANE LEI de la capitolul ”TRANSFERURI INTERNE” pentru ”LUCRĂRI DE PAZĂ ŞI ÎNTREŢINERE LA COMBINATUL MINIER KRIVOI ROG”.Probabil că Guvernul a aprobat aceasta în baza NOTEI DE FUNDAMENTARE ”BETON” prezentate de dumneavoastră. Aceasta conduce implicit la câteva concluzii.

1.Dumneavoastră nu citiţi ziarele.

2.Dumneavoastră nu vă uitaţi la televizor.

3.Dumneavoastră nu aţi fost informat de subalterni despre zecile de SESIZĂRI primite de minister direct şi redirecţionate de alte instituţii ale statului pentru analiză,informare şi soluţionare.

4.Nu aţi fost informat de predecesorul dumneavoastră de situaţia reală de la combinatul minier Krivoi Rog Ucraina şi nici de începerea discutării condiţiilor de vânzare a cotei de participare a României la CIM Krivoi Rog către ArcelorMittal Galaţi din 10 MAI 2010.

5.Dumneavoastră nu sunteţi la curent cu sarcina trasată de Premier pentru reducerea la maximum a cheltuielilor bugetare.

SAU

Sunteţi la curent cu toate cele de mai sus dar nu vă pasă,le trataţi cu o indiferenţă dezolantă şi continuaţi să vă bateţi joc de banul public din spirit de solidaritate cu predecesorii dumneavoastră.

CE VĂ ÎMPIEDICĂ SĂ PREDAŢI OBIECTIVUL ÎN PAZA BENEFICIARULUI ŞI SĂ MERGEŢI DOAR LA TRATATIVELE PENTRU ACHITAREA DATORIILOR?????

STIŢI FOARTE BINE!PREDAREA OBIECTIVULUI ÎN PAZA BENEFICIARULUI SE FACE CU PROCES VERBAL DE PREDARE-PRIMIRE,INCLUSIV REEVALUAREA PATRIMONIULUI FUNCŢIE DE CE A MAI RĂMAS ÎNTREG ŞI ÎN STARE DE FUNCŢIONARE,CEEA CE AR ÎNSEMNA UN MINUS URIAŞ DIN VALOAREA DE PESTE 1 MILIARD DE DOLARI INVESTITĂ ÎN CEI 24 DE ANI DE EXISTENŢĂ A ACORDULUI INTERGUVERNAMENTAL PENTRU CONSTRUIREA GIGANTICULUI COMBINAT MINIER KRIVOI ROG ŞI 14 ANI DE SISTARE A LUCRĂRILOR.

De aceea vă transmit această

SCRISOARE DESCHISĂ

De aproape 2 săptămâni s-a declanşat o activitate febrilă de DEVASTARE a ORGANIZĂRII DE ŞANTIER la FILIALA ARCOM KRIVOI ROG !

Parcă le-a şoptit ”cineva” că nu mai au mult de stat pe la Dolinsca şi trebuie să-şi burduşească repede buzunarele ”prăduind” tot ce mai există atât în Bază cât şi prin combinat.

1.De marţi,30 noiembrie,a început o nouă livrare a dalelor de beton către unul dintre clienţii tradiţionali,KOLEA.Acesta este un cunoscut afacerist care până prin 1997 se ocupa cu bijuteriile de aur, când încă mai erau muncitori în şantier.Aceştia cumpărau soţiilor,care veneau în vizită,inele,lănţişoare,medalioane,brăţări şi altele.Când afacerea a devenit nerentabilă s-a reprofilat şi a început să cumpere tot ce i se oferea de către şefii filialei ARCOM.O afacere permanentă şi foarte rentabilă a fost şi încă mai este cumpărarea şi revinderea la Nikolaev a dalelor de beton 3000x2000x200 mm,ideale pentru construit drumuri.Un lot de vreo 100 de dale a luat deja drumul Nikolaevului.

Ce urmează?

2.Au fost aduse din combinat 12 uşi de la Corpul de peletizare şi ardere al Complexului 2 de pornire.Uşi mari de 5000x3000x200 mm,cu ramă din cornier zdravăn,duble, cu foi de tablă groasă şi vată minerală între ele,din care fuseseră ”prăduite” numai 8.Au mai rămas 4 uşi!S-a început lucrul cu mult sârg şi în câteva zile au fost aduse la dimensiunile corespunzătoare pentru a fi încărcate într-un KAMAZ.Ca să-l încarce la ”plin” au mai spart ”câteva” căzi de fontă şi au mai băgat şi ceva ”fier vechi” adunat din toată Baza.

S-a terminat cu uşile,cu căzile şi cu resturile metalice de prin Bază.

Ce urmează?

3.S-a tăiat frumos şi s-a stivuit conducta principală de aducţiune a gazului pentru ”centrala termică”,că doar de la 1 septembrie şi-au mutat birourile acasă la bloc în oraş,pentru economie şi creşterea productivităţii muncii!!!

Ce urmează?

4.După plecarea brigăzilor din 1997,s-au adunat din combinat tot ceea ce nu mai apucase să fie montat în obiecte,tronsoane de pod de bare cu bare de cupru şi aluminiu,cutii electrice echipate,aparataj de joasă tensiune,transformatoare şi multe motoare electrice şi s-au depozitat într-o magazie numită ”Custodie UEI”.În toamna lui 2007 s-a lucrat o lună întreagă pentru a se face un inventar amănunţit cu tot ce s-a adus în această magazie,ba chiar s-a şi semnat un inventar de către filialele ARCOM şi UZINEXPORT.

Până în august toate magaziile erau sigilate iar gestionarul intra în magazie însoţit şi asistat de 2 reprezentanţi ai conducerii.Odată cu mutarea la bloc au dispărut şi sigiliile de la toate magaziile!!!CIUDAT!!!

Acum câteva zile conducerea filialei ARCOM ”a constatat” cu uimire devalizarea magaziei,urme de pneuri de maşină,vis a vis de poarta principală,care duceau pe câmp,pe drumul nesupravegheat spre oraş.În loc să cheme imediat Miliţia,să înceapă cercetările,Dragomirescu Viorel şi Roman Vasile au mers pe blat,vezi doamne ”să nu le facă rău paznicilor de la posturile din Bază”.Au inventariat lipsurile şi au pus oamenii să facă curăţenie!!!Prietenii ştiu de ce!!!Acum magazia arată cu totul altfel decât arăta în reportajul realizat de PROTV la Dolinsca,a mai rămas cam 25% din inventarul 2007,are spaţii largi,e aerisită şi locul este curat ca într-o farmacie!

Ce urmează?

5.Au golit magazia metalică,a PSI,de mături,lopeţi,casmale,robineţi mari,clapeţi,etc. Magazia,metalică şi demontabilă, este goală,poate să vină clientul s-o demonteze,s-o încarce şi ”MARCĂ BANU şi DRUM BUN”!

Ce urmează?

6.Au mai rămas câteva bancuri metalice cu foi groase de tablă la ”Atelierul de tâmplărie”!

Ce mai aşteptaţi,aparatul de sudură,tăiere,încărcare şi ”MARCĂ BANU şi DRUM BUN”!

Ce urmează?

7.HIDROFORUL!Păi dacă nu mai funcţionează cantina de mulţi ani şi dacă noi ne-am mutat birourile la noi acasă la bloc,ce mai avem nevoie de hidrofor???Hidroforul este turnul de apă,un cilindru metalic cu diametrul de vreo 5-6 m şi o înălţime de vreo 10 m. MARFĂ!!!

CAM ASTEA SUNT PRIORITĂŢILE PENTRU VIITORUL IMEDIAT!!!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Este totuşi o problemă serioasă care poate genera un conflict cu filiala rivală dar prietenă,Filiala UZINEXPORT Krivoi Rog.Directorul şi contabilul şef au hotărât personalul filialei să ”MUNCEASCĂ” în continuare în Bază!!!Nu e nevoie ca şi ei să facă economie la combustibil şi la ora pierdută cu transportul de la bloc în Bază şi înapoi la bloc!!!Ei trebuie să fie în Bază,să supravegheze cu maximă ”VIGILENŢĂ” stocul de utilaje pe care îl ”PĂZEŞTE”,conform convenţiei bilaterale,filiala ARCOM.Da,DAR trebuie să împiedice,prin prezenţă,încărcarea ”DIN GREŞEALĂ/REPEZEALĂ” a vreunui utilaj sau confecţii metalice în camioanele încărcate,la foc automat,cu marfă ARCOM,şi ei să fie săriţi,tot din greşeală/repezeală,de la împărţirea încasărilor!!! CE-I AL NOSTRU SE PRĂDUIEŞTE CU ŞTIREA NOASTRĂ ŞI VOI VĂ LUAŢI DOAR COMISIONUL STABILIT DE NOI!!!Explicaţia este simplă,logică şi firească.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Şefii filialei ARCOM au un nou ”locotenent de încredere” pentru aceste acţiuni urgente şi rapide.Când lucra fiecare pe contul lui,Roman Vasile îl avea pe Enache Marian ca ”locotenent de încredere” iar Dragomirescu Viorel lucra cam pe cont propriu.

Acum,că s-au împăcat şi şi-au unit forţele,mai de voie-mai de nevoie,au stabilit un ”locotenent de încredere neutru” în persoana domnului Damaschin Nicolae (&Company).El supraveghează totul,ajutat de băiatul lui,Dorinel,el coordonează,el însoţeşte marfa până la destinaţie,el primeşte BANU şi tot el predă BANU ŞEFILOR.Cu cât se alege neamul Damaschin după toate aceste eforturi este un mister încă neelucidat.Pot bănui doar că are grijă să ia chitanţă pentru ”mai puţin cu 2 tone la cântar”,împărţind ”minusul” cu şoferul şi cu cel de la centrul de colectare.O diferenţă demnă de invidiat,care intră în buzunarele şefilor,este şi diferenţa de preţ per tonă între cît plăteşte efectiv centrul de colectare şi cât este preţul trecut în chitanţă!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

CE AŞI MAI AU ÎN MÂNECĂ (a se citi : CE MAI PREGĂTESC DE PRĂDUIALĂ)???

AU 2 AŞI DE TREFLĂ !!! MARFĂ EXTRA !!!

1000 DE DALE 3000X2000X200 mm şi 2000 BORDURI 1000X400X200 mm!!!

SE GĂSESC LA COLONIA MAIAK DE UNDE S-AU MUTAT LA BLOC,ÎN ORAŞ,DE ANUL TRECUT DIN AUGUST!!!A MAI RĂMAS UN POST DE PAZĂ,DAR PE ÎNTUNERIC DEOARECE COLONIA A FOST DEBRANŞATĂ DE LA REŢEA PENTRU NEPLATA DATORIILOR LA ENERGIA ELECTRICĂ!!!VĂ DAŢI SEAMA CUM POATE SĂ PĂZEASCĂ UN SINGUR OM PE UN ÎNTUNERIC BEZNĂ,DE PE LA 16:30 PÂNĂ PE LA 6:00,UN TERITORIU DE CÂTEVA HECTARE!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DOMNILOR DIRECTORI GENERALI,GEAMBAZI VASILE şi MATACHE NICOLAIDE,LI SE CAM ”FÂLFÂIE” DE CE SE ÎNTÂMPLĂ LA DOLINSCA!!!

AŞTEAPTĂ SFĂRŞITUL DE TRIMESTRU,PRIMESC DECONTURILE DE LA FILIALE,ÎNTOCMESC CENTRALIZATOARELE,LE APROBĂ,SE DUC CU ELE LA MINISTER,MINISTERUL LE APROBĂ ”BUN DE PLATĂ”,SE DUC CU APROBAREA LA MINISTERUL DE FINANŢE,PRIMESC BANII ÎN CONTURILE KRIVOI ROG ŞI FAC PLĂŢILE DREPTURILOR SALARIALE!!!

OBSERVAŢI CĂ DIN TOT LANŢUL ENUMERAT MAI SUS LIPSEŞTE UN LUCRU ESENŢIAL!!!

VERIFICAREA REALIZĂRII SARCINILOR TRASATE PRIN HG 643/1999 ŞI PRIN INSTRUCŢIUNILE METODOLOGICE 12076/1999!!!!VERIFICARE CARE TREBUIE FĂCUTĂ ATÂT DE ANTREPRENOR CÂT ŞI DE ORDONATORUL DE CREDIT ÎNAINTE DE A SEMNA CA PRIMARUL DECONTURILE ŞI A LE DA ”BUN DE PLATĂ”!!!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

CE ZVONURI AU DECLANŞAT ACEASTĂ OPERAŢIUNE DE DEVASTARE CARE DEPĂŞEŞTE,CA VITEZĂ DE EXECUŢIE,DEVALIZĂRILE ANTERIOARE DE-A LUNGUL CELOR 12-13 ANI DE STAGNARE A LUCRĂRILOR ???

OARE LA DOLINSCA NU SE ŞTIE CĂ S-AU ALOCAT 5,2 MILIOANE LEI PENTRU 2011,ÎNCĂ 5,2 MILIOANE LEI PENTRU 2012 ŞI TOT AŞA PÂNĂ ÎN 2014 ???

DE CE ATÂTA GRABĂ ÎN DEVASTAREA ACESTEI INVESTIŢII???

ÎNCEP SĂ DAU CREZARE DIN CE ÎN CE MAI MULT,AVÂND ÎN VEDERE ŞI FAPTUL CĂ NU AU FOST DEZMINŢITE DE NICI UNUL DINTRE CEI ACUZAŢI,A CELOR PUBLICATE DE JURNALISTUL DE INVESTIGAŢIE SIMONA FICA ÎN 2 ARTICOLE TRĂZNET DIN ZIARUL EXPLOZIV-NEWS :

http://www.exploziv-news.ro/criminalii-romaniei/437-mafia-roman-de-armament-ii.html

BERCEANU și BECALI – TRAFICANȚI, PENTRU DEALERII UCRAINIENI, de ARMAMENT ȘI MUNIȚIE direct din uzinele militare de la GĂEȘTI, CUGIR ȘI SADU (uzina de armament Sadu este patronată de Gigi Becali, conexat la mafia ucrainiană prin CIM Krivoi Rog)!


—————————————————————————————————————–

http://www.exploziv-news.ro/afaceri-mafie/443-prejudicierea-rusiei-guvernele-romaniei-i-infraciunea-secolului-la-combinatul-de-lang-krivoi-rog-din-ucraina.html

PREJUDICIEREA RUSIEI, GUVERNELE ROMÂNIEI ȘI INFRACȚIUNEA SECOLULUI LA COMBINATUL DE LÂNGĂ KRIVOI-ROG DIN UCRAINA

CEA MAI MARE EXPLOATARE DE FIER DIN LUME, TRANSFORMATĂ DE MAFIA POLITICĂ ROMÂNO-UCRAINANĂ ÎN DEPOZIT URIAȘ CU ARMAMENT DE CONTRABANDĂ!


————————————————————————————————————-

NOTĂ – Acest mesaj “SCRISOARE DESCHISĂ” va fi trimis şi cu poşta electronică nu numai domnului Ministru Ariton ci şi celorlalţi destinatari tradiţionali ai SESIZĂRILOR DESPRE JAFUL SISTEMATIC AL CIM KRIVOI ROG ŞI RISIPA BANULUI PUBLIC PENTRU PROTEJAREA ŞI ÎNCURAJAREA ACESTUI JAF.

Advertisements