Referitor la Ponta, se stie la Targu Jiu ca a iesit deputat la limita,cu 50 % si ceva,doar pentru ca primarul Florin Carciumaru l-a plimbat, de brat, prin comunitatea de romi din Obreja, un corp de electori foarte disciplinati. De atunci, Ponta nu a mai trecut nici prin Obreja, nici prin Targu Jiu. Astazi i-am trimis un mail cu toata aceasta nebunie legata de Centrul American, cu documente si tot tacamul, dar mi-a venit imediat inapoi eroare de transmitere. Fara a fi rautacios, nici macar e-mail-ul de deputat nu-i functioneaza domnului Ponta.
Nu ştiu cum a ieşit preşedinte de partid,de unde i-a venit alintarea “micul titulescu”,dar se vede din avion că ambele pălării sunt cam mari pentru capul domniei sale şi-i cad amândouă peste ochi,prin urmare de consecinţă nu mai vede nimic!!!De ce să avem pretenţii de la un individ care nu mai vede???

Victor Ponta nu vede ce ticălos are în fruntea Primăriei din Târgu-Jiu,pe dr. ing. Florin CÂRCIUMARU!!!Are parcă un nume predestinat pentru că “domnul doctor inginer” crede că primar este CÂRCIUMARU şi deci municipiul Târgu-Jiu este cârciuma lui!!! Deci,contra unor “avantaje şi stimulente substanţiale” s-a hotărât să-l mai omoare odată pe marele BRÂNCUŞI!!!

Dar mai bine citiţi “SCRISOAREA DESCHISĂ” adresată Preşedintelui României,şefului SRI şi Ministrului Culturii,trimisă de directorul ziarului ONLINE http://www.gorjnews.ro, domnul Narcis DAJU.

http://www.gorjnews.ro/slider/opriti-asasinarea-lui-brancusi-scrisoare-deschisa.html/comment-page-1#comment-2788

Domnule Preşedinte al României, Traian Băsescu,

Domnule Director al Serviciului Român de Informaţii, George Cristian Maior,

Domnule ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional, Kelemen Hunor,

În virtutea obligaţiilor şi atribuţiunilor dumneavoastră legale, vă solicit să interveniţi şi să stopaţi un act de terorism cultural fără precedent, aflat în desfăşurare în momentul de faţă, care lezează cele mai intime resorturi ale identităţii culturale naţionale.

Edilii Târgu Jiului, oraş care găzduieşte Ansamblul Sculptural „Calea Eroilor”, capodoperă a sculpturii moderne şi pilon esenţial al spiritualităţii româneşti, au încheiat un „Memorandum” cu două organizaţii non-guvernamentale din Statele Unite ale Americii – Fundaţia Infinitul şi Fondul Mondial al Monumentelor – cărora le-au încredinţat puteri cvasi – depline în gestionarea „problemei Brâncuşi” şi în reinterpretarea creaţiei sculptorului.

 

 

 

 

 

 

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nu e super tare???INIŢIATORUL PROIECTULUI DE HOTĂRÂRE,PRIMARUL-CÂRCIUMARU,ÎL MANDATEAZĂ PE DOMNUL CÂRCIUMARU-PRIMARUL,SĂ SEMNEZE MEMORANDUMULUI!!!!!

Domnule pontaaaaa!!!Ridică-ţi pălăriile de pe ochi şi admiră reprezentantul PSD în municipiul Târgu-Jiu!!!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Zeci de ani s-a acţionat sistematic pentru distrugerea fizică a elementelor Ansamblului Sculptural „Calea Eroilor”. Din 1990 s-a intensificat şi campania de dezrădăcinare a  creaţiei lui Constantin Brâncuşi din locurile genezei sale, de eliminare a spaţiului cultural şi de civilizaţie românesc dintre sursele operei întemeietorului sculpturii moderne. S-a mers până la a se acredita, de către „iniţiaţi”, ideea că Brâncuşi ar fi plecat semianalfabet din spaţiul retrograd al României şi că, ajuns la Paris, în contact cu arta neagră, cu misticul tibetan Milarepa şi cu câteva loji masonice, s-a reconfigurat spiritual şi a creat, în 1907, „Sărutul”, operă ce a marcat începutul sculpturii moderne. Din România ar fi păstrat nişte reminiscenţe, care mai mult l-au încurcat.

De acum, aceste teze nu vor mai fi emise din Occident, ci chiar de la umbra Coloanei Infinite, cele două ONG-uri americane obţinând, deja, autorizaţie de construcţie pentru edificarea „Centrului de vizitare şi interpretare Brâncuşi”, o clădire de 1430 de metri pătraţi, care va răsări în scurt timp la câţiva paşi de Coloană, pe Calea Eroilor, axa care leagă Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Biserica Sfinţii Apostoli „Petru şi Pavel” şi Coloana Infinită.

Fundaţia Infinitul din Statele Unite ale Americii a desfăşurat în ultimii ani o colectă publică – fără niciun control din partea statului român – pentru strângerea fondurilor necesare edificării acestui „Centru”. Acum, pe toate canalele media anunţă că „donează” 1,250 milioane dolari pentru realizarea „Centrului”.

În realitate, clădirea este proprietatea americanilor care, contractual, „îşi rezervă dreptul de a o dona în viitor”. Totuşi, Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat în unanimitate finanţarea integrală, din bani publici, a tuturor activităţilor şi cheltuielilor de personal din această clădire absolut privată! Staff-ul managerial al „Centrului” va fi numit de partea americană, care are două treimi din voturi.

Toate studiile cu privire la Brâncuşi emise din acest „Centru”, în care se mută „miezul problemei” în materie de Brâncuşi, în România, vor avea nevoie de aprobarea Fundaţiei Infinitul. Tot contractual s-a stabilit că, pe fiecare înscris ieşit din „Centru”, trebuie să fie inserată o sintagmă prin care „să fie recunoscută etern contribuţia Ioanei Banu Ertegun şi a lui Ahmet Ertegun”. Deci,pe fiecare studiu, vedere, album sau simplu pliant, lângă Brâncuşi vor sta de aici înainte şi cei doi Ertegun, de la  Fundaţia Infinitul.

Prin acelaşi contract, primarul Târgu Jiului, Florin Cârciumaru, a acceptat caRadu Varia, demolatorul Coloanei Infinite, cel care a despuiat-o ilegal, fără aprobare, în 1996 şi a scos-o la cerşit, realizând abia după demontare că nu există banii necesari restaurării, monumentul rămânând desfigurat până la finele anului 2000, interval în care a suferit barbarii de neimaginat comandate de acelaşi Radu Varia, ei, bine, acest cetăţean francez de origine română, care l-a scos pe Brâncuşi din relaţia indisolubilă cu spiritualitatea ancestrală românească, inventând alte surse pentru creaţia sa, va avea expoziţie permanentă în „Centrul” de la umbra Coloanei Infinite. Mai mult, proiectul clădirii a fost realizat de arhitectul american de origine română Mihai Radu, apropiat al lui Radu Varia şi autor al unui proiect de modificare urbanistică a Târgu Jiului, premiat la nivel internaţional, dar nevăzut de nimeni la Târgu Jiu. Aplicarea proiectului tocmai a demarat, pentru că acest „Centru” e parte a sa.

Alături de Fundaţia Infinitul şi Consiliul Local Târgu Jiu, a semnat „Memorandumul” şi Fondul Mondial al Monumentelor, un alt ONG din Statele Unite ale Americii, care a susţinut consecvent soluţiile distructive ale lui Radu Varia de „restaurare” a Coloanei Infinite, făcând şi o donaţie înainte de anul 2000, condiţionată de aplicarea acestora. Sub atenta îndrumare a Fondului Mondial al Monumentelor, au fost modificate Aleile Parcului Coloanei, în contradicţie cu proiectul original avizat de Brâncuşi. Lângă Masa Tăcerii au apărut trepte negândite niciodată de sculptor, care să stabilizeze nămolul adus tot din Statele Unite ale Americii, în schimbul a sute de mii de euro şi împrăştiat pe Calea Eroilor. La scurt timp, elementele Aleii Scaunelor erau deja mucegăite, din cauza nămolului din jur.

Deloc întâmplător, interesele celor două ONG-uri în România sunt reprezentate oficial de Cristiana Stoica, soţia ex-ministrului Justiţiei, Valeriu Stoica. Prin textul aprobat de edilii Târgu Jiului şi deja semnat cu partea americană, Cristiana Stoica îl obligă pe primarul Florin Cârciumaru să facă toate demersurile pentru acceptarea şi includerea clădirii americane ca element al Ansamblului Sculptural „Calea Eroilor”, alături de Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Biserica Sfinţii Apostoli „Petru şi Pavel” şi Coloana Infinită!!!

Acum, administrativ, Ansamblul Sculptural „Calea Eroilor” se află în grija Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”, aflat în subordinea Consiliului Local. Această instituţie va fi contopită cu „Centrul” american, invocându-se că nu există fonduri pentru a le susţine pe ambele. Premergător, în aceste zile tocmai a fost instalat ca director al Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” ex-jurnalistul Ovidiu Popescu, singurul reprezentant al presei locale care l-a susţinut public consecvent pe Radu Varia. Pe lângă amiciţia cu Radu Varia, pe Ovidiu Popescu l-a calificat în această funcţie şicomerţul cu căni şi farfurii pe care sunt inscripţionate chipul lui Brâncuşi şi operele sale. De altfel, în prima etapă a concursului, în noiembrie 2010, proiectul său managerial a fost notat cu 3,80. În ianuarie, acelaşi autor a fost notat cu 8,50, în baza aceleiaşi grile de evaluare, pe un proiect aproape identic. Predecesorul său, Sorin Lory Buliga, geolog, tocmai a primit titlul de sculptor din partea Uniunii Artiştilor Plastici, fără să fi sculptat nimic, niciodată.

Aceste acte de terorism cultural se întâmplă în secret. Înainte de semnarea Memorandumului nu a avut loc nicio consultare publică. Unii consilieri locali susţin că au votat Memorandumul fără a-l putea citi în prealabil.

În aceste zile, la Târgu Jiu, se organizează o nouă manifestare „Brâncuşiana”, de la care au fost eliminaţi toţi specialiştii incomozi. Se discută despre „135 de ani de nemurire” a lui Brâncuşi, un fel de bocet organizat. Manifestarea e plătită din bani publici, dar în cadrul ei nu se suflă niciun cuvânt despre contractul semnat cu americanii, deşi am cerut personal, insistent, dezbaterea documentului în plen.

Domnule Preşedinte al României,

Domnule Director al Serviciului Român de Informaţii,

Domnule ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional

Vă rog să dovediţi responsabilitate şi să opriţi, prin pârghiile legale la îndemână, înfiinţarea şi fiinţarea Centrului american de reinterpretare a lui Brâncuşi, la umbra Coloanei Infinite, cu bani publici, în condiţiile statuate de Memorandumul deja semnat.

Dacă cel puţin una dintre instituţiile fundamentale ale statului de drept ar funcţiona la Târgu Jiu, Memorandumul nu ar fi fost semnat niciodată într-o asemenea formă, cu partea americană.

Aştept, împreună cu cei căror le pasă de România şi de românism, poziţiile şi intervenţiile dumneavoastră oficiale.

Domnule Preşedinte al României,

Eventuala dumneavoastră intervenţie nu va avea efectul imagologic al recuperării jurnaliştilor români din Irak. Cu toate acestea, încercaţi să faceţi în aşa fel încât măcar Brâncuşi să le rămână românilor, autentic şi nereinterpretat. Sau daţi-le americanilor şi Balada lui Ciprian Porumbescu, la reinterpretat şi remixat. Pe ritmuri de manele sau de „house” ar putea suna chiar inovator…

10 Comentarii pentru“OPRIŢI ASASINAREA LUI BRÂNCUŞI! – Scrisoare deschisă”

  1. 1. fumarel spune:

balada a fost remixată chiar de români. caută pe youtube: ciprian porumbescu balada remix. nu ştii dumneata cum dănţuie domniţele noastre pe baladă prin cluburi şi discoteci.. în altă ordine de idei mă îndoiesc că o să citească băsescu articolul, dar poate îl citeşte cine trebuie.. in rest, din ce-am mai auzit şi eu, brâncuşi n-avea el însuşi pretenţii de la târgu jiu, şi ai dumneata?! presimt că în 2 ani o să te muţi şi tu la paris. căci asta păţeşti când te lupţi cu morile de vânt. te trimit ele departe..

p.a. suntem în plic proces de rromanizare. vorba englejilor, let it be..

[…] Opriti asasinarea lui Brancusi ! OPRI […]

  1. 3. Elena Nicoleta Galetaru spune:

E rusinos ca in atatea zeci de ani nu s-a gasit nici un Gorjean, om de cultura demn, care sa faca ceva bun in memoria lui Brancusi si din care sa benefiecieze intreaga zona.
Acum, la limita esecului clar al cetatenilor gorjeni, ne dam seama si publicam un articol plin de acuzatii, mostrandu-ne foarte lezati: si avem si de ce!
Intrebarea mea catre dumneavoastra este:
Exista vreo persoana competenta (pregatita cel putin suficient) care coordoneaza aceasta cauza sau care ar fi capabila sa poata face intr-adevar ceva bun pentru Targu Jiu? Daca da, va rog sa-mi facilitati contactul acesteia si sunt dispusa sa fac orice pentru a ajuta, in calitate de cetatean al Tirgu Jiu-lui, garantandu-va ca se vor mai inscrie si multi altii!
Daca nu exista o asfel de persoana sau entitate, lasati-i pe altii s-o faca, poate ca pana la urma va iesi ceva bun si-si vor merita “medaliile” chiar daca vin de pe alte meleaguri…noi mai avem inca multe de invatat de la altii!
Sa nu cadem in capacana zicatorii aceleia romanesti : “Prostu´ daca nu-i fudul, parce nu e prost destul!”

Va salut cu stima,
Elena Nicoleta Galetaru
elenico@gmail.com
0049 015 775 585 011

Nascuta in Tirgu Jiu, Gorj, Romania

  1. 4. Narcis DAJU spune:

@) Elena Nicoleta Galetaru
1. Au fost gorjeni, oameni de cultura demni, care au incercat, dar ailalti au fost mai multi si i-au rapus tot timpul. Ultimul, Nicolae Diaconu, a refuzat oferta lui Radu Varia de a se vindeca de leucemie in Occident. In schimb, trebuia sa taca.
2. Nu e un articol plin de acuzatii. e o intreaga campanie dusa de GORJNEWS. Se pare ca ati citit doar acest document oficial – Scrisoarea deschisa. In cuprinsul ei sunt argumente si dovezi pentru toate acuzele.
3. Exista foarte multe persoane competente, dar problema Brancusi tocmai fost incredintata amicului lui Radu Varia, Ovidiu Popescu, autor de farfurii si cani cu chipul lui Brancusi si al operelor sale. Ailalti, competentii, nu se incadreaza in formula de joc a americanilor.
4.”Lasati-i pe altii s-o faca, poate ca pana la urma va iesi ceva bun”. Ce s-au apucat deja altii sa faca e o batjocura maxima la adresa lui Brancusi.
5.Recititi materialul. N-ati inteles nimic si dati verdicte din avion.

  1. 5. Cristi spune:

Nu chiar totul este foarte prost gandit, in afara ca trebuie ,,recunoscută etern contribuţia Ioanei Banu Ertegun şi a lui Ahmet Ertegun,, si ,,includerea clădirii americane ca element al Ansamblului Sculptural „Calea Eroilor”. Tot inseamna ceva, ca se face ceva pt Brancusi, fata de ce este in momentul de fata.

  1. 6. PASARIN spune:

La manifestarile “Brancusiana-2011″ s-a vorbit si despre viitorul Centru Cultural Brancusi, chiar cu mandrie, ca finantarea o dau altii… Dupa ce am dat toata flota, toata industria si tot ce mai putea produce bani, cultura este deja un mizilic. Brancusi este mare si este dorit de altii, care nu vor mai permite vizitarea “gratuita” a operelor lui. Primaria doar pierde bani… Manifestarea, dedicata a 135 de ani de la nastere, a fost de departe un fiasco. Doar cateva comunicari au starnit interesul asistentei, in rest s-a batut apa-n piua cu semantica, ori cu din ce unghi cade… lumina sau cu “surubul de teasc”, dar si cu procedeele anilor ’30 pentru combaterea eroziunii metalului, Asistenta, care nu era una “semianalfabeta”, ar fi dorit sa afle culisele construirii ansamblului de la Targu Jiu, cu cat a fost platit Brancusi ca sa realizeze ansanblui, care au fost conditiile etc. Totusi a fost si bucurie. Un domn ne-a inmanat un biletel care ne ruga sa vizitam niste site-uri cu muzica despre acest minunat ansamblu de la Targu Jiu, muzica pe care o stiam, dar pe care nu am mai auzit-o de foarte mult timp… Am reascultat si m-am bucurat… Sa multumim cerului ca este vorba doar de un memorandum si nu de contract ferm!

  1. 7. Narcis DAJU spune:

@) PASARIN
Câţi dintre participanţi îl cunosc pe Brâncuşi altfel decât în varianta canonizată de comunişti?
La câţi dintre participanţi le pasă de ce se întâmplă?
Câţi dintre participanţi au sesizat “anvergura culturală” a organizatorilor?
Ce rămâne, după o săptămână, din această caterincă de manifestare, la care majoritatea invitaţilor nu s-au prezentat, astfel încât a fost nevoie să se umple sălile cu elevi veniţi cu clasa, la “culturalizare”? Dacă mai existau soldaţi, aduceau soldaţi?

  1. 8. Bogdan spune:

Domnule Daju,observ cu uimire,citind comentariile “gorjenilor”,că ai parte de nişte cititori cam duşi cu pluta şi la care le-a plecat mintea cu “sorcova vesela”!!!
Ieri trebuia să sărbătorim 135 de ani de la naşterea lui Brâncuşi!!!
Gorjenii,partea ticăloasă,au găsit de cuviinţă să-l mai omoare odată pe Brâncuşi!!!
Primarul Cârcium(ă)aru este PSD-ist???Iată că şi psdiştii sunt la fel de ticăloşi ca pdliştii,udmriştii şi unpriştii din “arcul guvernamental”!!!Măi “micule titulescu” ce fel de jigodii ai băgat în faţă să fie aleşi “uninominal” în funcţii de conducere?????De ce îl mai critici pe Boc???Uită-te întâi în ograda ta şi eutanasiază javrele şi după aia să faci morală altui şef de partid!!!!!Nu că l-aş lua în braţe pe Poc-Boloboc,vedea-l-aş la “mititica”,dar vezi întâi parul din ochiul tău şi pe urmă copacul din ochiul Bolobocului!!!!!
Iar vouă Gorjenilor un singur salut sincer:
RUŞIIIIIINEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Staţi aplecaţi la 90 de grade şi faceţi pantofii cu cremă la toţi CÂRCIUMARII, RADUIŞTII, POPEŞTII, AHMEŢII,ETERGUNII şi FUNDAŢIIŞTII unchiului SAM!!!!!!!!!!!!!!!!!
CE BINE ŞI FRUMOS VĂ STĂ!!!!! VĂ ADMIR SINCER!!!!!
CARE E NIVELUL ŞPĂGII CÂRCIUMARULE,RADULE,POPESCULE, ELENO, AHMETULE,ERTEGUNILOR &COMPANY??????
ŞI ÎN CÂRCA VOASTRĂ,TRĂGÂND HĂŢURILE – BĂSESCU,BOC ŞI TOATĂ GAŞCA LOR PORTOCALIE!!!!!!!!!!!!!!!!! PUNEŢI UN UNGUR ŞI LA EDUCAŢIE SĂ INTERPRETĂM CULTURA ROMÂNEASCĂ ÎN LIMBA MATERNĂ-MAGHIARĂ!!!!!

  1. 9. Bogdan spune:

@Narcis DAJU
Am să preiau integral acest articol,împreună cu comentariile,am să-l postez la mine pe blog şi am să trimit linkul articolului la toţi bloggerii de bine!!!
V-aş ruga să-mi trimiteţi acordul dvs referitor la aceste intenţii ale mele.Cu mulţumiri.

  1. 10. class=”avatar avatar-32 photo” v:shapes=”_x0000_i1033″>Narcis DAJU spune:

@) Bogdan
1. Aveti acordul meu.
2. Referitor la Ponta, se stie la Targu Jiu ca a iesit deputat la limita, cu 50 % si ceva, doar pentru ca primarul Florin Carciumaru l-a plimbat, de brat, prin comunitatea de romi din Obreja, un corp de electori foarte disciplinati. De atunci, Ponta nu a mai trecut nici prin Obreja, nici prin Targu Jiu. Astazi i-am trimis un mail cu toata aceasta nebunie legata de Centrul American, cu documente si tot tacamul, dar mi-a venit imediat inapoi eroare de transmitere. Fara a fi rautacios, nici macar e-mail-ul de deputat nu-i functioneaza domnului Ponta.
3. Ziarul GORJNEWS are doar un an jumate’, deci mulţi dintre cititori sunt doar in clasa a doua…

  1. 11. Bogdan spune:

Comentariul tău e în așteptare.

20 februarie 2011 la 10:03 pm

victorponta2.0@gmail.compontavictor@ymail.comgrup@psdsenat.ropresa@psd.ro,valer.marian@senat.ro (vicepreşedinte al comisiai de cercetare a abuzurilor,combaterea corupţiei şi petiţii de la Senat).
daniel.constantin@partidulconservator.ro e foarte bună!
v.ponta@cdep.ro nu este adresă validă!!!!!
Ar trebui s-o trimiţi oficial din partea directorului ziarului gorjnews.ro,Narcis DAJU!
Ar trebui s-o trimiţi la toţi cei pe care i-am trecut eu în articolul
https://bmarinescu41.wordpress.com/2011/02/02/asasinilor-lui-alexandru-revesz-de-la-cim-krivoi-rog/
Succes!
Mulţumesc pt informaţiile cu alegerea lui Ponta,o să iasă tare!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

OPRIŢI ASASINAREA LUI BRNCUŞI-SCRISOARE DESCHISĂ!!! 

 

 

 

 

 

 

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Intraţi pe

http://www.gorjnews.ro/slider/opriti-asasinarea-lui-brancusi-scrisoare-deschisa.html/comment-page-1#comment-2788

şi citiţi ORIGINALUL!!!

PRELUAŢI-L ŞI MULTIPLICAŢI-L PE TOATE BLOGURILE!!!

POATE,POATE SE TREZEŞTE CINEVA!!!

 

 

 

 

 

Advertisements