Data de 26 aprilie 1986 marchează una dintre cele mai negre zile din istoria omenirii. Explozia reactorului nr. 4 de la Cernobîl, cel mai grav accident nuclear petrecut vreodată,a spulberat visul sovietic al obtinerii energiei ieftine, la indemana tuturor si a marcat dizolvarea URSS.Anul acesta se comemorează 25 de ani de la tragicul eveniment.

Ca si cum nu s-a intamplat nimic, in decembrie 1986, autoritatile romane hotarasc sa trimita ofiteri si muncitori pe teritoriul Ucrainei!!!!!

Ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, in luna Decembrie 1986, conducerea de partid de la Bucuresti hotaraste trimiterea muncitorilor romani pentru constructia Combinatului de Imbunatatire a Minereurilor Acide Krivoi Rog – Ucraina. Mii de constructori si specialisti din toate domeniile au lucrat la combinat, fara sa beneficieze de vreun spor de radiatii. Acestia nu au fost protejati in nici un fel, cu toate ca se stia de dimensiunile contaminarii teritoriului ucrainean, dar si de nivelul ridicat de radioactivitate naturala din zona oraselor Krivoi Rog – Kirovograd. In prezent, la CIM Krivoi Rog activeaza aproximativ 100 de muncitori romani in aceleasi conditii.
Din articolul “SECRETELE ACCIDENTULUI NUCLEAR DE LA CERNOBIL ” scris de Eduard Ovidiu Ohanesian pe 22 aprilie 2008.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ca o opinie personala, de simplu cetatean care isi exercita dreptul la vot din patru in patru ani , mi se pare o nedreptate enorma ca actualii bugetari sa beneficieze de toate minunatiile de sporuri si facilitati salariale (citez sporul de antena) in conditiile in care in santierul CIM Krivoi Rog, mii si mii de barbati, sute de femei au lucrat, unii mai lucreaza si azi in conditii reale de radioactivitate naturala mare si de anomalii magnetice foarte puternice. Acestia nu au beneficiat de avantaje materiale la salariu sau la pensie, ci numai de caderea parului, a dintilor, declansarea unor boli, etc.(nu ca masa de oameni ci ca indivizi). Zona Dolinskaia este o zona puternic ionizata, descarcarile electrice sunt foarte violente, iar toata vegetatia are pronuntata textura lemnoasa. Selectia naturala a actionat de-a lungul vremurilor. Sunt putini bastinasi cardiaci monitorizati special, iar in perioada anomaniilor magnetice activitatea localnicilor este mai redusa, fiind persoane carora le este interzisa parasirea domiciliului.

Apreciez ca imperativa implicarea parlamentului in aducerea la zi a Afacerii Krivoi Rog si stabilirea masurilor de urmat. Avem nevoie de fapte nu de vorbe! Sunt perfect constient ca acest interviu va deranja, in special unele autoritati cu responsabilitati certe, dar facand parte din cei nevoiti sa invete la fata locului, pot afirma fara modestie ca in materie de Krivoi Rog, sunt unul din ultimii academicieni in viata.

Din articolul “INTERVIU CU UNUL DINTRE ULTIMII ACADEMICIENI IN VIATA IN MATERIE DE KRIVOI ROG” scris de Eduard Ovidiu Ohanesian pe 18 martie 2008.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Pe 19 aprilie 2011 va avea loc la KIEV o CONFERINŢĂ INTERNAŢIONALĂ despre CERNOBÎL!

Experţi ai GREENPEACE INTERNATIONAL s-au pregătit pentru această reuniune internaţională şi au efectuat măsurători ale nivelului de contaminare radioactivă în mai multe tipuri de hrană.Vă prezint două articole,din 7 şi 4 aprilie 2011, cu concluziile experţilor GREENPEACE şi un articol din 26 aprilie 2007 care te îngrozeşte prin grozăvia faptelor:

“E NECESARĂ CONSTRUIREA UNUI NOU SARCOFAG DEOARECE PRIMUL A ÎNCEPUT SĂ SE FISUREZE”!!!!!!!!!!!

————————————————————————————————————

http://www.realitatea.net/foto_1143875_hrana-radioactiva-in-ucraina-la-25-de-ani-de-la-cernobil_822579.html

ACTUAL » MEDIU »

07 apr 2011, 17:32 | actualizat (acum 23 ore))

REALITATEA.NET

La 25 de ani de la dezastrul din Cernobîl, experţi ai Greenpeace au detectat niveluri ridicate de contaminare radioactivă în mai multe tipuri de hrană. Valorile cele mai alarmante au fost detectate în lapte, fructe de pădure şi ciuperci, în cele mai multe dintre cazuri, valorile depăşind limitele impuse de legea ucraineană.

“Am detectat niveluri ridicate de radioactivitate în mostrele de alimente pe care le-am analizat, cauzate de accidentul de la Cernobîl.

Valorile cele mai alarmante au fost detectate în lapte, fructe de pădure şi ciuperci, în cele mai multe dintre cazuri valorile depăşind limitele impuse de legea ucraineană.

Este necesară o evaluare ştiinţifică de urgenţă asupra contaminării cu radionuclizi a terenului agricol şi fâneţelor în zonele afectate ale Ucrainei”, a spus Iryna Labunska, Senior Scientist, Greenpeace International, potrivit unui comunicat.

Radioactivitatea rezultată în urma exploziei la centrala nucleară de la  Cernobîl a avut cauze grave, cu efecte asupra mai multor ţări.

În Ucraina au fost contaminate suprafeţe agricole însumând 18.000 de kilometri pătraţi, iar estimările mai spun că 40% din suprafeţele împădurite ale ţării au fost de asemenea contaminate, însumând 35.000 de kilometri pătraţi.

În anii ce au urmat dezastrului, guvernul ucrainean a analizat periodic hrana produsă în zonele contaminate, iar Ministerul pentru Urgenţe şi Protecţia Populaţiei a publicat rezultatele. Totuşi, aceste analize nu au mai avut loc în ultimii doi ani. Prin urmare, seria pe termen lung a datelor nu a mai fost alimentată.

Chiar şi după 25 de ani, oamenii care locuiesc la sute de kilometri de Cernobîl sunt încă expuşi unor niveluri periculoase de radiaţie, prin intermediul surselor locale de alimente.

Îi cerem guvernului ucrainean să reia monitorizarea situaţiei”, a declarat Aslihan Tumer, Greenpeace International Energy Campaigner.

În Fukushima observăm deja apariţia unei situaţii asemănătoare privind contaminarea laptelui şi a legumelor.

Dacă vrem să evităm viitoarele dezastre precum Cernobîl şi Fukushima, guvernele trebuie să adopte de urgenţă planuri pentru renunţarea la energia nucleară, pentru încurajarea investiţiilor în eficienţa energetică şi pentru trecerea la energie din surse regenerabile, varianta cea mai nepoluantă şi inofensivă pentru obţinerea energiei”, a mai declarat Aslihan Tumer.

Articolul are şi un comentariu:

GUVERNUL ROMÂNIEI CRIMINALO-ASASIN POMPEAZĂ ANUAL 2 MILIOANE DE DOLARI PENTRU “PAZA ŞI ÎNTREŢINEREA COMBINATULUI MINIER KRIVOI ROG”!!!
80 DE ROMÂNI SUNT UCIŞI CU PREMEDITARE,FIIND IRADIAŢI PUŢIN CÂTE PUŢIN CU FIECARE ZI CE TRECE!!!
ACEST GENOCID A FOST ÎNCEPUT DE CEAUŞESCU, IMEDIAT DUPĂ CATASTROFA DE LA CERNOBÎL …………………..

Citiţi tot comentariul făcând click pe linkul cu trimiterea directă la articol scris la început.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

http://www.realitatea.net/laptele-ciupercile-si-fructele-de-padure-in-continuare-contaminate-in-ucraina_821019.html

Laptele, ciupercile şi fructele de pădure, în continuare contaminate în Ucraina

04 apr 2011, 00:10REALITATEA.NET

Laptele şi alte alimente, precum ciupercile şi fructele de pădure sunt contaminate încă în unele zone ale Ucrainei, după 25 de ani de la dezastrul nuclear de la Cernobîl,a informat-duminică-Greenpeace.

Grupul de activişti pentru protecţia mediului înconjurător a publicat concluziile investigaţiilor sale în perspectiva abordării lor în conferinţa internaţională despre Cernobîl, care va începe în Ucraina în 19 aprilie. Reuniunea capătă o semnificaţie în plus după gravul accident produs prin avarierea centralei nucleare de la Fukushima /Japonia/.

Ucraina caută să obţină o finanţare externă de 600.000 milioane de euro /840 de milioane de dolari/ pentru a construi un nou sarcofag masiv peste reactorul centralei de la Cernobîl care a explodat în 1986,împrăştiind substanţe radioactive în Belarusul vecin şi în alte zone ale Europei.

Ancheta în trei zone ale Ucrainei, efectuată la începutul acestei luni, s-a axat pe depistarea nivelului de contaminare a produselor alimentare pe plan local cu cesium-137, realizată în jurul regiunii în timp.

Investigaţiile au arătat grade diferite de contaminare la produse alimentare ca laptele şi derivatele lactate, ciuperci, fructe de pădure şi rădăcini de legume, precum sfecla şi cartofii, extrase în mediul rural în Ucraina.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

http://www.realitatea.net/cernobil-un-nume-ca-un-cosmar-comemorarea-a-21-de-ani-de-la-accident_57713.html

Cernobîl, un nume ca un coşmar: comemorarea a 21 de ani de la accident

26 apr 2007, 06:27Realitatea TV

Cernobîl 1986. O zi neagră în istoria omenirii. În urmă cu 21 de ani, în URSS, pe actualul teritoriu al Ucrainei, a avut loc cea mai gravă catastrofă nucleară. Explozia reactorului patru al centralei a omorât pe loc 31 de oameni. Calvarul supravieţuitorilor însă abia începea. Sute de mii de locuitori au fost evacuaţi. O mare parte din Europa a fost contaminată.

În noaptea dintre 25 spre 26 aprilie 1986, o explozie violentă a distrus reactorul patru al centralei de la Cernobîl.Temperatura foarte ridicată, de peste 2.000 de grade, a topit miezul reactorului şi a distrus scutul de protecţie al clădirii, care cântărea 1.000 de tone. Fisiunea nucleară a dus la degajarea de substanţe radioactive în atmosferă.La momentul respectiv, sute de oameni s-au adunat pe acoperişurile blocurilor din oraş ca să vadă norul strălucitor de deasupra centralei.În zilele şi lunile următoare, autorităţile au trimis câteva sute de mii de oameni, aşa numiţii lichidatori, care să ajute la decontaminare şi la evacuarea localnicilor pe o rază de 30 de kilometri. Tot lichidatorii au construit şi imensul sarcofag de beton, de câteva mii de tone, care acoperă acum reactorul.

Întreg perimentrul a fost izolat, o regiune de 4.000 de hectare, sute de mii de oameni au fost evacuaţi şi 12 localităţi au fost abandonate.

Între 1986 şi 1990, peste 25.000 dintre participanţii la operaţiunea de decontaminare au murit.

În ultimul timp se discută despre necesitatea construirii unui nou sarcofag, deoarece primul a început să se fisureze.

REALIZAŢI GROZĂVIA???CONSTATAREA FISURĂRII PRIMULUI SARCOFAG A FOST FĂCUTĂ LA SFÂRŞITUL ANULUI 2006-ÎNCEPUTUL ANULUI 2007  ŞI ABIA ÎN 2011 UCRAINA CAUTĂ FINANŢARE EXTERNĂ PENTRU CONSTRUIREA UNUI NOU SARCOFAG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PLUS FAPTUL CĂ DE CÂND AU CONSTATAT FISURAREA SARCOFAGULUI AU ÎNCETAT MONITORIZAREA ŞI IMPLICIT PUBLICAREA REZULTATELOR DE CĂTRE MINISTERUL DE URGENŢE ŞI PROTECŢIE A POPULAŢIEI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NEMERNICIE FĂRĂ SEAMĂN!!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DAR NICI O RADIAŢIE NU CONTEAZĂ!!!

TREBUIE SĂ MENŢINEM LA CIM KRIVOI ROG TOATE CELE 3 FILIALE,VREO 85-90 DE OAMENI,CARE SĂ ASIGURE “PAZA ŞI ÎNTREŢINEREA COMBINATULUI MINIER KRIVOI ROG” ŞI IMPLICIT SĂ POMPĂM CÂTE 2 MILIOANE DE DOLARI ÎN FIECARE AN!!!

PLĂTIM OAMENII CA SĂ STEA LA DOLINSCA ŞI SĂ MOARĂ LENT ÎN UCRAINA DEPARTE DE CASĂ ŞI DE FAMILIE!!!

CUM POT FI CATALOGAŢI ACEŞTI CONDUCĂTORI CARE OMOARĂ OAMENI CU PREMEDITARE ŞI CU SÂNGE RECE DE UCIGAŞI PLĂTIŢI???????????

 


 

 Advertisements