Din documentarul “Zeitgeist Addendum” în care vorbeşte într-un interviu din film autorul carţii “Confesiunile unui asasin economic”, John Perkins (fost asasin economic).
John Perkins ne explică mecanismele prin care cei care se numesc “asasini economici” s-au folosit, in special prin îndatorare, pentru a se ajunge la căderea economică a tărilor şi la colapsul social iminent.

————————————————————————————————————

Îndatorirea este o armă folosită pentru a cuceri şi a înrobi societăţi,dobânda este principala muniţie.

În timp ce majoritatea nu este conştientă de această realitate,băncile în colaborare cu guverne şi corporaţii continuă să-şi perfecţioneze şi să-şi extindă tacticile de luptă economică… dând naştere la noi baze,cum ar fi Banca Mondială,Fondul Monetar Internaţional şi inventează un nou tip de soldat.

NAŞTEREA ASASINULUI ECONOMIC.

« Sunt două metode de a cuceri şi de a înrobi o naţiune.Una este prin sabie.A doua este prin îndatorare. »John Adams 1735-1826

Noi,asasinii economici suntem de fapt responsabili pentru crearea primului imperiu global.

John Perkins

Noi lucrăm în multe moduri diferite dar,probabil cel mai frecvent este să găsim o ţară care are resurse,cum ar fi petrol….şi apoi aranjăm un împrumut uriaş acelei ţări de la Banca Mondială sau una din celelalte organizaţii de acest tip.Dar banii nu ajung cu adevărat în acea ţară.De fapt ajung la marile noastre corporaţii pentru a construi proiecte de infrastructură în acea ţară de care să beneficieze corporaţiile noastre şi câţiva oameni bogaţi din acea ţară.Dar nu ajută majoritatea oamenilor de loc.

Întreaga ţară rămâne cu o datorie foarte mare.

Este o datorie atât de mare încât nu pot să o plătească şi asta face parte din plan,să nu poată să o plătească.La un moment dat,noi,asasinii economici mergem înapoi acolo şi le spunem :

« Ascultaţi,aţi pierdut mulţi bani,nu vă puteţi plăti datoriile aşa că vindeţi petrolul foarte ieftin la companiile noastre petroliere,lăsaţi-ne să construim o bază militară la voi în ţară…trimiteţi trupe şi susţineţi-le pe ale noastre într-un loc  cum ar fi….Irak sau votaţi-ne la viitoarele alegeri ONU.Să privatizeze compania de electricitate,sistemul de apă şi canalizare şi să le vândă corporaţiilor din SUA şi altor corporaţii multinaţionale.

Deci este o adevărată reţea şi este atât de tipic modul de acţionare al FMI şi Băncii Mondiale.Ei îndatorează o ţară şi este o datorie atât de mare încât nu pot să o plătească.Apoi ei se oferă să refinanţeze datoria şi trebuie ca ţara să plătească o dobândă şi mai mare.Apoi ceri acest « quid pro quo » pe care-l numeşti condiţionalitate sau bune relaţii care înseamnă că trebuie să-şi vândă resursele… incluzând multe din serviciile lor sociale,companiile de utilitate…. uneori sistemele lor educaţionale,penale,de asigurări…la corporaţii străine.

DECI ESTE O LOVITURĂ DUBLĂ-TRIPLĂ-CVADRUPLĂ.

IRAN 1953 

Preceptul pentru asasinul economic a apărut la începutul anilor *50 când Mosaddeq a fost ales democratic în Iran.

GUATEMALA 1954

S-a ajuns la un angajament din paretea CIA şi al armatei de a-l înlătura pe preşedintele Arbenz.Am trimis avioane,am trimis soldaţi,am trimis şacali,am trimis tot ce am putut pentru a-l înlătura şi chiar l-am înlăturat.Cel care i-a luat locul le-a redat corporaţiilor internaţionale toate drepturile şi posesiunile precedente.

ECUADOR 1981

Am fost trimis acolo ca unul din numeroşii asasini economici pentru a-l schimba pe Roldos,pentru a-l corupe,pentru a-l suci…să-l facem să înţeleagă…”Ştii,poţi să ajungi foarte bogat tu şi familia ta dacă faci jocul nostrum dar….dacă continui să implementezi politicile promise….vei pleca

NU A VRUT SĂ ASCULTE,A FOST ASASINAT.

PANAMA 1981

Omar Torrijos : « Vreau să fie Canalul Panama înapoi în mâinile acestui popor.Nu încerca să mă mituieşti. »Era 1981 şi în luna mai Roldos a fost asasinat.Omar era conştient de asta.

În luna iunie a aceluiaşi an a murit şi el tot într-un accident de avion.

Nu există nici o îndoială că a fost asasinat de şacali finanţaţi de CIA.

————————————————————————————-

Este interesant cum acest sistem a continuat în acelaşi mod timp de mulţi ani doar că asasinii economici au devenit din ce în ce mai buni.

Apoi ne-a venit ideea,pe care am aplicat-o recent în Venezuela,în 1998,când Hugo Chavez a fost ales preşedinte.Chavez a înfruntat SUA.În 2002 s-a pornit o revoltă.

Dacă convingi câteva mii de oameni să iasă în stradă să se revolte şi aduci televiziunea,poţi să faci să pară că ar fi ieşit toată ţara în stradă.

————————————————————————–

IRAK 2003

Irak este exemplul perfect pentru a arăta cum funcţionează întreg sistemul.

Noi,asasinii economici suntem prima linie de apărare.

Mergem,încercăm să corupem guvernul,încercăm să-i facem să accepte împrumuturi uriaşe pe care le folosim ca pârghie pentru a-i cumpăra,practic.

Dacă nu reuşim,la fel cum nu am reuşit eu în Panama cu Omar şi Ecuador cu Roldos,care au refuzat să fie corupţi,a doua linie de apărare este să trimitem şacalii.Şacalii fie răstoarnă guvernul,fie asasinează.Apoi vine noul guvern care face ce vrem noi.În cazul Irakului,ambele au dat greş.Aşa că am trimis armata din nou.De această dată am făcut treaba până la capăt.

L-am înlăturat şi ne-am ales cu contracte de construcţie foarte profitabile pentru a reconstrui o ţară pe care am distrus-o.

————————————————————————————————-

În articolul următor vă voi posta şi partea a doua a interviului şi discuţiile pe marginea împrumutului de 20 de miliarde de euro a României la FMI şi Banca Mondială.