UPDATE : 27 DECEMBRIE 2011. SCUTUL ANTIRACHETĂ = FRECŢIE CU GALENICA LA UN PICIOR DE LEMN!!!

Ne-a spus-o Jean Michel Boucheron, vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a NATO!Acesta a declarat că sistemul de apărare antirachetă nu serveşte securităţii, având în vedere că „trei sferturi din rachete trec prin el”, conform Agerpres.

“Toţi tehnicienii ştiu că la un atac cu rachetă, acest sistem lasă să treacă trei sferturi din rachetele respective. Un asemenea sistem ai zice că atrage la un act de agresiune”, a declarat Boucheron.

„Ceea ce contează nu este sistemul de apărare antirachetă, ci capacitatea de a reacţiona, de a răspunde”, a subliniat oficialul. 

„Înţeleg că România vrea să semneze un acord privilegiat cu Statele Unite pentru a-şi garanta propria apărare. Personal, cred că acest sistem de apărare nu serveşte securităţii noastre.”,a mai subliniat oficialul NATO!

Imediat superspecialistrul nostru “pe probleme militare” din MAE,BOGDAN AURESCU,i-a tras una peste bot lui Boucheron:

În replică, secretarul de stat în MAE, Bogdan Aurescu, a declarat că sistemul de apărare nu poate fi transformat din defensiv în ofensiv şi că răspunde la riscuri reale dar permite şi o reacţie corespunzătoare, atât din punct de vedere politic, cât şi tehnic.

Adică,cu alte cuvinte,i-a spus lui Boucheron:

Măi Jenică tată,dacă eşti prost şi invidios,taci naibii din gură că de-abia i-am liniştit p-ai noştri să nu mai facă scandal pe tema asta.ASTA-I PORUNCA DE LA UNCHIUL SAM ŞI TREBUIE S-O-NDEPLINIM DACĂ VREM SĂ RĂMÂNEM LA PUTERE!!!

Jean Michel Boucheron,vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a NATO!

Detalii AICI .

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

26 decembrie 2011

ESCALADAREA RĂZBOIULUI RECE – SUA (NATO) vs RUSIA!

DMITRI ROGOZIN ÎI RIDICULIZEAZĂ PE ROMÂNI PENTRU SCUTUL ANTIRACHETĂ!

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, fost ambasador al Rusiei la NATO, i-a ridiculizat pe români pentru că au găzduit pe teritoriul lor compenente ale sistemului de apărare antirachetă, informează luni postul rus de televiziune RT.

Acordul privind amplasarea scutului antirachetă în România a intrat în vigoare.

Acordul între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România a intrat în vigoare vineri, 23 decembrie.

Dmitri Rogozin, cunoscut pentru felul său direct de a vorbi – după cum relatează postul de televiziune citat, i-a ridiculizat pe români pentru că au permis componente ale sistemului de apărare antirachetă pe teritoriul lor, afirmând că ei nu vor avea niciun control asupra acestora.

“Am examinat acordul pe care americanii l-au semnat cu românii (privind desfăşurarea în România de interceptori americani de rachete în construirea apărării europene antirachetă)’, a spus fostul ambasador al Rusiei la NATO. “Românii pot crede că sunt administratori importanţi ai interceptorilor de rachete, dar chiar şi comandantul bazei, un militar român, are dreptul să intre numai în hol”. El (comandantul bazei româneşti) nu va vizita niciodată staţia de control din simplul motiv că baza este americană, nu a NATO, a adăugat Rogozin.

Tiraspolul se oferă să ajute Moscova în problema scutului antirachetă!

Detalii AICI .

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

24 noiembrie 2011

AMENINŢARE : Rachetele Rusiei pot distruge orice scut antirachetă!
Ameninţarea lansată ieri,de preşedintele rus Dmitri Medvedev la adresa scutului antirachetă al SUA din Europa continuă să facă valuri.

Rachetele balistice puse la punct de Rusia vor fi în măsură să distrugă orice scut antirachetă creat în următorii 20-30 de ani, a anunţat joi fostul şef al Statului Major al Forţelor de rachete strategice (RVSN), generalul Viktor Esin, relatează RIA Novosti, citată de Mediafax.

“Soluţiile tehnice utilizate pentru concepţia noilor sisteme de rachete (…) le vor permite să reacţioneze în mod adecvat la orice scut antirachetă străin creat în următorii 20-30 de ani”, a precizat generalul.

NOTĂ – Citiţi obligatoriu şi:

24 noiembrie 2011

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a ameninţat miercuri că Rusia ar putea instala sisteme ofensive moderne, care să garanteze distrugerea componentelor europene ale scutului antirachetă, dacă Statele Unite vor continua să aplice fără concesii planul sistemului din Europa.

O variantă evocată de liderul de la Kremlin vizează amplasarea de rachete în enclava rusească Kaliningrad, aflată la Marea Baltică, între Polonia şi Lituania.

NATO intenţionează să amplaseze elemente antirachetă americane în Europa, argumentând că trebuie contracarate ameninţări provenind din state precum Iranul.

România, Turcia, Polonia şi Spania au semnat acorduri pentru participarea la acest sistem. În ţara noastră, 24 de interceptori antirachetă vor fi găzduiţi de baza militară din Deveselu, judeţul Olt.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

MAE aminteşte că sistemul de interceptori de apărare împotriva rachetelor balistice al SUA va fi amplasat în Baza aeriană de la Deveselu, ca parte componentă a Abordării Adaptive în Etape a Sistemului de Apărare împotriva Rachetelor Balistice al SUA în Europa, la orizontul anului 2015. “Această Bază reprezintă o contribuţie semnificativă a celor două state la eforturile NATO în domeniul apărării antirachetă”, consideră MAE.

Acordul privind amplasarea în România a unor elemente ale scutului american antirachetă a fost semnat, la 13 septembrie, la Washington, în timpul vizitei preşedintelui Traian Băsescu, la un an şi jumătate de la anunţul privind participarea României la acest proiect. Înainte de încheierea acordului au avut loc şapte runde de negocieri, delegaţia română fiind condusă de secretarul de stat Bogdan Aurescu, iar cea americană de Ellen Tauscher, subsecretar de stat pentru controlul armamentelor. Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, la 15 decembrie, că a promulgat legea pentru ratificarea acordului dintre România şi SUA privind scutul antirachetă, el explicând că, în aceste condiţii, activităţile de transformare şi adaptare şi cele de dotare cu rachete aeriene ale bazei de la Deveselu pot începe.

NOTĂ – Citiţi obligatoriu şi:
24 noiembrie 2011

SCUTUL ANTIRACHETĂ PROVOACĂ O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII!

SUA trebuie să furnizeze dovezi oficiale că scutul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Rusia pune un radar în Kaliningrad pentru a monitoriza scutul antirachetă!
25 noiembrie 2011

RUSIA PUNE UN RADAR ÎN KALININGRAD PENTRU A MONITORIZA SCUTUL ANTIRACHETĂ

O staţie radar va fi operaţională în curând în enclava rusească Kaliningrad, ca parte a măsurilor Moscovei de a ţine sub observaţie proiectul scutului american antirachetă din Europa.

Rusia va ţine sub control sistemul de apărare antirachetă american din Europa, cu ajutorul unei staţii radar ce va fi dată operaţională în curând în enclava Kaliningrad, a anunţat comandantul Forţelor de apărare aeriană şi spaţială ale Rusiei, general-locotenentul Oleg Ostapenko, potrivit Agerpres, care citează ITAR-TASS şi RIA Novosti.

Radarul, care este amplasat în regiunea situată între Polonia şi Lituania, va avea în acelaşi timp rolul de a monitoriza lansările de rachete în nordul Oceanului Atlantic.

Anunţul vine la două zile după ce preşedintele rus Dmitri Medvedev a avertizat că Rusia ar putea să îşi amplaseze la graniţa cu UE rachetele balistice, pentru a contracara o eventuală ameninţare a scutului american antirachetă, ale cărui elemente vor fi amplasate în Europa, inclusiv în România, la baza militară Deveselu, din judeţul Olt.

Comandantul Forţelor de apărare aeriană şi spaţială ale Rusiei a mai spus de altfel, azi 25.11.2011,că la ordinul preşedintelui Dmitri Medvedev, comandantul suprem al forţelor armate ale ţării, cât de curând vor fi instalate la Kaliningrad mai multe sisteme operativ-tactice Iskander.

În acest context, generalul rus a precizat că desfăşurarea rachetelor Iskander se va face în termenul de stabilit de înalta conducere a ţării.

Cât de curând vor fi instalate la Kaliningrad mai multe sisteme operativ-tactice Iskander.