Criza grecească își arată colții. Atena, în pragul unui adevărat cutremur social!!!

Sursa: The Money Channel | Actualizat: 18 ian 2012, 12:54

Austeritatea îşi arată colţii în Grecia. Numărul oamenilor străzii a crescut spectaculos în ultimii doi ani. Organizaţiile nonguvernamentale avertizează că Atena se află în pragul unui adevărat cutremur social.

În timp ce politicienii greci încearcă să găsească soluţii pentru a scoate ţara din colapsul economic, populaţia resimte tot mai acut criza. Falimentul personal i-a adus pe unii greci la limita sărăciei, iar mulţi au ajuns în stradă.

“Nu mai avem camere, problema a devenit tot mai acută. Nevoile sunt tot mai mari, dar serviciile de caritate sunt slab dezvoltate din cauza modului în care statul şi liderii săi au administrat aceste probleme, distrugând totul, a declarat părintele Ignatius.

Rata şomajului din Grecia a depăşit 18 procente, iar aproape un sfert din populaţie este ameninţată de sărăcie.

Ce înseamnă să fii sărac în Grecia

În total, 3,031 de milioane de greci sunt săraci sau în pragul excluziunii sociale, adică 27% din populaţie, potrivit statisticilor din primul an, al aşa-numitei crizei greceşti, care a fost al treilea an de recesiune a ţării.

 

În Uniunea Europeană, acest procentaj este depăşit doar de Bulgaria (41,6%), România (41,4%), Letonia (38,1%), Lituania (33,4%), Ungaria (29,9%) şi Polonia (27,8%). Spania se află după Grecia cu 25,5%.

Pragul sărăciei pentru o persoană care trăieşte singură este stabilit de la un venit anual de 7.178 de euro !!!ASTA ÎNSEAMNĂ 595,67 EURO LUNAR,ADICĂ 2590 RON LUNAR!!!

Vă daţi seama???Pragul sărăciei pentru o persoană singură este stabilit DE LA UN VENIT LUNAR DE 2590 RON!!!DECI CU UN SALARIU DE 2500 RON EŞTI DEJA ETICHETAT CA SĂRAC!!!PĂI LA NOI CUM EŞTI ETICHETAT CU UN SALARIU DE 700 RON???

CARE ESTE PRAGUL SĂRĂCIEI ÎN ROMÂNIA???????PENSIA SOCIALĂ ESTE DE 350 RON,ĂSTA ESTE PRAGUL SĂRĂCIEI???

Pragul sărăciei pentru o familie numărând doi adulţi şi doi copii în vârstă de sub 14 ani este stabilit de la un venit anual de 15.073 de euro !!!ASTA ÎNSEAMNĂ 1256,8 EURO LUNAR, ADICĂ 5467 RON LUNAR !!!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Salariul minim pe economie în Grecia era în 2008 de 680 de euro, iar pensia minimă garantată este 460 de euro.

Pensia minimă garantată în scetorul de stat este de 470 de euro, iar cea maximă depăşeşte 3.500 de euro.

Ca şi în cazul salariaţilor, pensionarii primesc tot 14 pensii.

Conform datelor oferite de FMI în 2008, puterea de cumpărare a grecilor, în funcţie de PIB pe cap de locuitor,era a 28-a din lume, iar cu cei peste 30.000 euro pe locuitor, grecii aveau un venit similar cu al germanilor, francezilor sau italienilor.

Integral AICI !!!

Cabinetul a fost de acord sa taie pensiile mai mari de 1.200 de euro pe luna cu cate 20% si sa reduca mai mult platile facute fostilor bugetari care s-au pensionat inainte de varsta de 55 de ani, au spus surse guvernamentale, pentru Reuters.Integral AICI !!!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Advertisements