Sarkozy recunoaşte: Orele sunt numărate. O intervenţie în Iran”va dezlănţui războiul şi haosul”.

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a avertizat vineri împotriva unei eventuale intervenţii militare împotriva Iranului pentru a opri programul său nuclear, apreciind că aceasta ar “dezlănţui războiul şi haosul în Orientul Mijlociu” şi în lume.

“O intervenţie militară nu va rezolva problema, ci va declanşa războiul şi haosul în Orientul Mijlociu şi poate în lume (…) Franţa va face tot posibilul pentru a evita o intervenţie militară”, a declarat preşedintele în cadrul unui discurs susţinut în faţa diplomaţilor.

“Cei care nu vor să consolideze sancţiunile împotriva unui regim care îşi conduce ţara către dezastru cu dobândirea armei nucleare vor purta responsabilitatea riscului unei dezlănţuiri militare”,a ameninţat Nicolas Sarkozy vizând Rusia şi China, care continuă să refuze sancţiuni suplimentare în Consiliul de Securitate al ONU.

“Le spun, de altfel, prietenilor noştri chinezi şi prietenilor noştri ruşi: ajutaţi-ne să garantăm pacea în lume (…), avem în mod clar nevoie de voi” , a insistat preşedintele francez.

 “Pacea trece prin sancţiuni consolidate pentru evitarea acestui risc de angrenaj mortal”, a adăugat el, “obiectivul nostru este de a fi alături de poporul iranian, dar pentru aceasta trebuie constrânşi liderii săi să negocieze serios înainte de a fi prea târziu”.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Se nasc o serie întreagă de întrebări!

1.Să înţelegem că regimul din Israel şi-a condus deja ţara către dezastru prin dobândirea armei nucleare şi din această cauză se pregăteşte,  împreună cu SUA,Franţa şi Marea Britanie,să atace Iranul???Să nu ajungă şi această ţară în dezastru????? 

2.Să înţelegem că toate ţările care posedă arma nucleară au fost conduse spre dezastru?????

3.Să înţelegem că dobândirea armei nucleare de către Iran nu este doar un mijloc de autoapărare pentru a nu ajunge ca Irak,Libia,Egipt sau Afganistan ci este o ameninţare la “pacea mondială”???

4.De ce Cina şi Rusia nu consideră că dobândirea armei nucleare de către Iran  este o ameninşare la “pacea mondială” şi se împotrivesc chiar şi sancţiunilor economice???

5.Să înţelegem că distrugerea Irakului,Libiei,Egiptului,Afganistanului înseamnă instalarea “păcii mondiale” sau accesul la rezervele naturale ale acestor ţări la preţuri de nimic şi contracte grase pentru “reconstrucţia” acestor ţări pe care tot ei le-au distrus exact pentru aceste scopuri???

NU AR FI MAI CORECT CA FIECARE ŢARĂ SĂ FIE LĂSATĂ SĂ-ŞI REZOLVE SINGURĂ PROBLEMELE SALE INTERNE???

DEMOCRAŢIA ÎNSEAMNĂ ŞI NEAMESTECUL ÎN TREBURILE INTERNE ALE ALTOR STATE!!!

“UNCHIUL” SAM A ÎNTINS COARDA PREA TARE ŞI S-AR PUTEA SĂ PLESNEASCĂ!!!

 

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

++++++++++

Advertisements