Veşti proaste dela FMI: Se poate declanşa un efect al dominoului în întreaga lume!

Sursa: Deutsche Welle | EUROPA | 28.01.2012

La Forumul Economic Mondial de la Davos, şefa FMI, Christine Lagarde, a lansat un apel statelor din zona euro, să depună eforturi sporite în vederea combaterii crizei euro.

“Presiunile au crescut considerabil, iar acum a sosit momentul pentru soluţionarea problemei”, a spus răspicat, sâmbătă, directorul Fondului Monetar Internaţional. Creşterea economică, sporirea competitivităţii şi consolidarea bugetului ar tebui să fie, în opinia sa, o prioritate pentru ţările din spaţiul euro.

Christine Lagarde a mai avertizat faţă de riscurile globale pe care criza euro le implică. “Aceasta nu este o criză europeană, ci o criză care poate declanşa un efect al dominoului în întreaga lume”, a mai spus Lagarde, adăugând că “la această criză nimeni nu e imun”, scrie Deutsche Welle.

La DAVOS statele emergente se prezintă sigure de sine. Deloc de mirare dacă, potrivit unui recent studiu dat publicităţii de Ernst & Young, în aceste ţări se estimează, în 2012, o creştere economică de aproximativ 6 procente, şi nici o creştere în zona euro.

Preşeditele mexican, Felipe Calderon, a sosit în staţiunea montană elveţiană DAVOS însoţit de o numeroasă delegaţie. Miercuri, Calderon a participat la o conferinţă de presă împreună cu şeful Renault, Carlos Ghosn. Producătorul francez de automobile a anunţat investiţii în valoare de câteva miliarde în Mexic. 20.000 de locuri de muncă urmează a fi create cu ajutorul Renault în următorii ani în statul latino-american. 

Ministrul indonezian al Comerţului, Gita Wirjawan, a participat recent la o conferinţă a investitorilor, organizată la Frankfurt pe Main şi a pledat, cu acel prilej, pentru plasarea de capital străin pe piaţa indoneziană. “În industria de automobile, în sectorul energetic şi comerţ există bune posibilităţi pentru investiţii”, a spus Wirjawan. În ce-i priveşte pe investitorii germani, aceştia au semnalizat la Frankfurt pe Main că doresc să se implice, chiar puternic, pe piaţa indoneziană.

Am şi eu o mică întrebare:

CINE S-A DUS LA DAVOS DIN PARTEA ROMÂNIEI ŞI CU CE OBIECTIVE?????

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Şi acum vă prezint o ştire extraordinară referitoare la Tratatul ACTA!!!

Tratatul ACTA privind pirateria digitala da foc internetului!

Raportorul Parlamentului European al acordului international pentru combaterea contrafacerilor pe internet – ACTA, francezul Kader Arif, a demisionat. El trage un semnal de alarma asupra textului semnat de 22 de tari europene, intre care si Romania: tratatul poate avea consecinte majore asupra vietii cetatenilor – vor fi supravegheate inclusiv e-mailurile si convorbirile pe Messenger!

“Condamn intregul proces care a condus la semnarea acestui acord, si anume lipsa consultarii societatii civile, lipsa transparentei inca de la inceputul negocierilor, intarzieri repetate ale semnarii textului fara nicio explicatie, respingerea recomandarilor Parlamentului asa cum au fost formulate intr-o serie de rezolutii. Se face totul pentru a impiedica PE sa isi spuna cuvantul. Vreau sa lansez un semnal de alarma puternic opiniei publice despre aceasta situatie inacceptabila. Nu voi lua parte la aceasta mascarada”, 

si-a motivat Kader Arif demisia, potrivit Mediafax. 

Demisia sa survine dupa o serie de proteste in Polonia, unde mii de demonstranti au iesit in strada pentru a denunta semnarea acordului, cu banere pe care se putea citi “Nu cenzurii” si “Internet liber”, dar si a unor atacuri pe internet impotriva unor site-uri guvernamentale,atacuri semnate     ” ANONYMOUS “

Initiatorii proiectului sustin ca acesta va contribui la reducerea pierderilor financiare suferite in urma pirateriei. Totusi, mai multi experti atrag atentia ca 

legea va permite furnizorilor de Internet sa supravegheze toate activitatile utilizatorilor, inclusiv convorbirile private pe e-mail si Messenger. 

Ei mai spun ca tratatul ar putea fi folosit de marile corporatii pentru controlarea stricta a informatiilor care pot circula pe Internet.

NOTĂ – ŞI ROMÂNIA SE AFLĂ PRINTRE STATELE SEMNATARE A TRATATULUI “ACTA”,PE 26 IANUARIE 2012 ÎN JAPONIA!!!BRAVO GUVERNANŢILOR ROMÂNIEI!!!MEREU ÎN FRUNTEA RELELOR!!!

Pentru a intra in vigoare, este necesar ca tratatul sa fie ratificat de Parlamentul European. O dezbatere in acest sens este programata in iunie. Kader Arif a criticat dur eforturile depuse in vederea avansarii unor masuri inainte ca dezbaterile sa aiba loc.

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Advertisements