Doamna Monica Macovei,europarlamentar din partea PDL (!!!),a postat pe blogul domniei sale un articol al cărui conţinut este absolut NĂUCITOR!!!!!

Despe licenţa de la Roşia Montană!!!

Cu o logică imbatabilă,bazată pe LEGILE şi HOTĂRÂRILE de GUVERN în VIGOARE ASTĂZI,doamna Monica Macovei ne explică clar,cu subiect şi predicat,că:

1.“ROŞIA MONTANĂ GOLD CORPORATION” DEŢINE O LICENŢĂ DE EXPLOATARE EXPIRATĂ DE VREO … 12 ANI !

2.TOATE OPERAŢIILE DE EXPLOATARE,CERTIFICAT DE URBANISM,etc.,SE BAZEAZĂ PE UN PERIMETRU ILEGAL!

Concluzia doamnei Macovei este perfectă:

LOGIC,ASTA ÎNSEAMNĂ CĂ PENTRU NOUL PROIECT NU EXISTĂ “LICENŢĂ DE EXPLOATARE”!

În aceste condiţii,

ARE MINISTERUL MEDIULUI şi PĂDURILOR CALITATEA DE A ACORDA UN “AVIZ DE MEDIU” PENTRU UN PROIECT MINIER A CĂRUI LICENŢĂ ESTE INEXISTENTĂ?

Opinia doamnei Monica Macovei:

ÎNTREAGA PROCEDURĂ AR TREBUI RELUATĂ ŞI ÎNTOARSĂ LA AGENŢIA NAŢIONALĂ de RESURSE MINERALE ŞI GUVERN.AGENŢIA TREBUIE SĂ VERIFICE DACĂ SE POATE EXPLOATA AURUL ŞI PRIN ALTE METODE,NU CU CIANURĂ,IAR DACĂ NU,

SĂ SE RENUNŢE LA ACEST PROIECT!!! 

Propunerile doamnei Monica Macovei:

1.SĂ SE CREEZE LOCURI DE MUNCĂ LA ROŞIA MONTANĂ PRIN ÎNSCRIEREA ÎN PATRIMONIUL “UNESCO”,REFACEREA GALERIILOR ANTICE şi INVESTIŢII ÎN TURISM ÎN ZONĂ.

2.CHIAR DACĂ TREBUIE SĂ EXPLOATĂM AURUL de la ROŞIA MONTANĂ,SĂ SE FACĂ SPRE BENEFICIUL ROMÂNIEI,ADICĂ A FIECĂRUI CETĂŢEAN,ŞI CU MIJLOACE CARE NU PUN ÎN PERICOL SĂNĂTATEA NOASTRĂ ŞI A CELOR CARE VIN DUPĂ NOI.DECI:

FĂRĂ CIANURI;

STATUL ROMÂN SĂ EXPLOATEZE AURUL DE LA ROŞIA MONTANĂ;

CETĂŢENII SĂ PRIMEASCĂ ANUAL DIVIDENDE DIN EXPLOATAREA AURULUI DE CĂTRE STAT (AŞA CUM PROCEDEAZĂ NORVEGIA CU EXPLOATAREA PETROLULUI DE CĂTRE STAT).

Detalii şi amănunte şocante,pe blogul personal al doamnei  europarlamentar MONICA MACOVEI, AICI !