Înainte de a reda pasajul din cartea lui Ohanesian dedicat “Spionului Dandana Silviu Predoiu”,vă voi reda un extras dintr-un articol apărut pe militar.infomondo.ro.

Într-un comunicat al Preşedinţiei ROmâniei se arată că “Traian Băsescu, a luat act de demisia din funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a domnului Mihai Răzvan Ungureanu”. Aceasta, ca urmare a desemnării sale în funcţia de premier.În acelaşi comunicat se menţionează că, “în continuare, conducerea Serviciului va fi asigurată de adjunctul directorului S.I.E., domnul general Silviu Predoiu, care va participa şi la şedinţele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”.Despre Silviu Predoiu, jurnalistul Ovidiu Ohanezian a afirmat într-un articol publicat în Gardianul şi intitulat “Excesul de securişti dăunează grav naţiunii!” că acesta a fost ofiţer acoperit al Securităţii cu numele de cod Pumnea şi că ar fi fost recrutat de către GRU (serviciul de informaţii al Rusiei) în perioada în care a fost detaşat în Nigeria. Articolul a fost preluat de 9Am.

Silviu Predoiu nu a desminţit acuzaţiile la adresa sa.

Totuşi, Serviciul de Informaţii Externe (SIE) a formulat un denunţ penal nr. 22887/10.04.2007, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti atât împotriva lui Ovidiu Ohanesian, cât şi împotriva surselor jurnalistice ale acestuia, acuzându-l pe ziarist de distribuirea publică a unui material prin care a dezvăluit locaţiile unor clădiri în care s-ar afla obiective ale SIE, cu fotografiile aferente, precum şi activităţile acestui serviciu în clădirile respective.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi-a declinat competenţa de a cerceta infracţiuni referitoare la securitatea naţională, trimiţând la 12 aprilie 2007 denunţul către Parchetul Înaltei Curţi, respectiv Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

La rândul său, Ohanesian a afirmat că “datele din respectivele rapoarte nu aduc atingere siguranţei nationale, deoarece se referă la vechea securitate”.El a mai precizat că intenţiona să depună o plângere penală împotriva lui Silviu Predoiu pentru abuz în serviciu. 

Articolul integral pe militar infomondo ro !

——————————————————————————————————————————-

Familia “Pumnea” şi “Filiera Nigeriană”

Spionul Dandana Silviu Predoiu 

Nu am înţeles niciodată de ce adjunctul directorului Serviciului de Informaţii Externe, generalul de brigadă Silviu Predoiu îşi ascunde locul de baştină. Pe site-ul instituţiei scrie că Predoiu s-a născut în Bucureşti la data de 5 august 1958. De fapt, spionul-şef SIE este de loc din comuna Izvoarele, judeţul Giurgiu. Mama sa se numeşte Domnica, iar tatăl său a fost ofiţer de contrainformaţii. În “Anuarul Diplomatic şi Consular al României” editat de MAE este consemnat faptul că actualul adjunct al Serviciului de Informaţii Externe a absolvit Facultatea de Geologie-Geografie Bucureşti. A lucrat în perioada 1984-1985 la ICE Geomin. Din acelaşi document aflăm că între 1985 şi 1993 şi-a desfăşurat activitatea la Regia Autonomă Metale Rare Bucureşti, o întreprindere a Ministerului de Interne unde erau “parcaţi” toţi securiştii cu bube în cap sau deconspiraţi din diverse motive. Nu a stat la metale rare decât până-n ’86, când a intrat la şcoala de securitate de la Brăneşti. O alternativă la şcolile similare de perfecţionare a ofiţerilor de informaţii de la Moscova, instituţia pregătea tinerii pentru spionaj împotriva structurilor euroatlantice. În anul 1993, spionul CIE Predoiu a fost numit “secretar III” la Ambasada României din Lagos, alături de alţi ofiţeri vechi sub acoperire ca : Emil Rapcea, Cătălin Costache şi singura rămăşiţă a “Filierei Nigeriene”, Bogdan Dumitrescu, arestat şi judecat recent pentru spionaj militar în favoarea Moscovei. Jurnaliştii au scris că generalul Predoiu este fiul unui securist de frunte, fost şef C.I. la Inspectoratul General al Miliţiei Giurgiu înainte de 1989. Presa centrală a relatat cum Predoiu Senior a fost fugărit pe stradă, la Revoluţie de cetăţenii furioşi. Seniorul, avansat în urmă cu câţiva ani la intervenţia fiului său, are studii militare la Moscova. Aşa intraseră pe sub pielea lui Iliescu juniorii Fulga şi Predoiu.

Silviu Predoiu (nume de cod “Pumnea”) a lucrat ca ofiţer CIE acoperit în “Comerţ Exterior” şi a fost retras în “Centrala” SIE în anul 1990. În 1993 a fost trimis la post în Nigeria,”secretar III”.

Dacă pe site-ul SIE, în dreptul lui Predoiu figurează „misiune externă”, între ’93-‘97, Ministerul Afacerilor Externe l-a deconspirat pe diplomat mai întâi în anuarul din 1994, apoi prin comunicatul biroului de presă. În “viziunea” lor, spionul CIE Predoiu “s-a aflat în misiune permanentă la Ambasada României la Lagos (Nigeria), în perioada 18.10.1993-22.11.1997. Pe durata misiunii s-a ocupat de presă şi relaţii consulare”.Fără comentarii. Presa a relatat că Silviu Predoiu a fost amestecat în afaceri dubioase cu petrol împreună cu români şi nigerieni şi că ar fi avut relaţii cu spioni ruşi. Presa a speculat că în perioada nigeriană, Emil Rapcea, Cătălin Costache, Bogdan Dumitrescu şi Silviu Predoiu ar fi fost racolaţi şi folosiţi de generalul Serghei Lavrov. Surse din serviciile secrete susţin că Rapcea, superiorul lor pe cale ierarhică se întâlnea deseori la Moscova cu Lavrov, în perioada 1993-1997. În ciuda evidenţelor, Predoiu a negat totul. Până şi faptul că a fost la post în Nigeria, o zonă gri pe harta contrabandei cu armament şi produse petroliere de pe care am fost scoşi recent, în mod brutal prin afacerea “Bogdan Dumitrescu”.

Jurnaliştii l-au dovedit însă pe Silviu Predoiu cu o radiogramă decriptată şi postată pe Internet. După un scandal sexual cu portarul ambasadei şi după ce a fost înjunghiat în mod misterios, Predoiu a fost trimis de urgenţă în România. La sosirea în ţară, cu backgroundul rusesc în desagă, “diplomatul” a avut o ascensiune fulminantă în Centrala SIE. A fost numit şef de birou în 1997. În anul 2000, Predoiu era locotenent-colonel. A ajuns fulgerător director şi a fost avansat general de brigadă, pentru serviciile aduse PSD, iar în 2001 a fost numit şeful “Direcţiei Antitero”. Între 2002 şi 2003 a fost şef la “Direcţia Protecţie Internă” din SIE, iar în 2004 a fost avansat şef la “Direcţia Generală de Securitate”. Preşedintele Băsescu, cel care promitea pesediştilor “ţepe în Piaţa Victoriei”, l-a numit inexplicabil pe general, în noiembrie 2005, prim-adjunct al directorului SIE, practic şeful spionilor români.

Aşa am intrat în Uniunea Europeană, cu spionul comunist Silviu Predoiu, şef în cel mai important serviciu de informaţii al României.

 Şeful spionilor, general maior Silviu Predoiu – biografie de diplomat

 Filiera Nigeriană. Silviu Predoiu în Nigeria alături de colegii săi, printre care şi Bogdan Dumitrescu (arestat şi judecat pentru spionaj militar în favoarea Moscovei în 2006). Nu figurează oamenii de afaceri ai Securităţii.Lista spionilor din Filiera Nigeriană este în imaginea de mai sus “REPUBLICA FEDERALĂ NIGERIA / Lagos”

Cătălina de la Personal

Nevasta generalului Predoiu, colonelul Cătălina (Pumnea) a fost adusă în 2001 la compartimentul Sinteză al SIE. În 2005 a fost avansată şef al “Serviciului Analiză”, apoi a condus unul dintre compartimentele “Direcţiei Resurse Umane”, care se ocupa cu angajările şi cu promovările ofiţerilor. Practic, în acel moment, familia “Pumnea“ tăia şi spânzura în SIE. În noiembrie 2006, după dezvăluirile din presă, Cătălina Predoiu a fost înlăturată fără prea mult tam-tam din “Direcţia de Resurse Umane”. A rămas pe poziţii geniul Securităţii, generalul Valeriu Ruşeţ. Fratele generalului Silviu Predoiu este şef de serviciu în SRI.

“Mincinosul” deconspirat pe Internet

L-am cunoscut pe generalul Silviu Predoiu în luna martie 2005, cu puţin înainte de a fi răpit în Irak. În urma unor articole dure la adresa SIE, publicate în cotidianul “ România liberă”, generalul Silviu Predoiu a hotărât organizarea primei conferinţe informale cu jurnaliştii. Din partea instituţiei, printre alţii mai participau generalul Marcel Alexandru, generalul Niculaie Goia, purtătorul de cuvânt SIE Vică Ţăranu şi şeful biroului de relaţii cu presa Nicolae Vintilescu. Generalul Marin Vâlcea a refuzat să se prezinte în faţa jurnaliştilor. Într-o pauză, Predoiu a afirmat în mijlocul ziariştilor că nu a fost niciodată la post în Nigeria. L-am prins cu minciuna. Radiogramele SIE decriptate şi postate pe Internet l-au dat în vileag. Radiograma nr. 888 din data de 18.11.1996, ora 19.00, trimisă din Ambasada României, din Lagos este semnată de Silviu Predoiu, în calitate de secretar III. Generalul Predoiu figurează şi în cartea “Anuarul Diplomatic şi Consular al României 1994”, editată de MAE. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat oficial prezenţa generalului SIE în Nigeria, în perioada 1993-1997, când se ocupa cu “ presa şi relaţii consulare”.

Prins cu ocaua mică, Silviu Predoiu a mai făcut o conferinţă informală la sediul SIE, invitând doar ziariştii “convenabili”. A declasificat părţi din dosarul colonelului “trădător” Ionel Dragomir (poreclit de preşedintele ţării “colonelul Dumitrescu”), încercând o nouă acţiune de intoxicare a presei. A dovedit astfel cât este de influent, punând pe tarabă câteva mahalagisme la adresa jurnalistului Eduard Ohanesian şi a presupusului său informator, colonelul Dragomir. Fostul ofiţer, cercetat şi dat afară din SIE abuziv, a fost învinuit că a furnizat informaţii presei. A fost trecut în rezervă fără drept de pensie. Ohanesian a negat continuu că l-ar fi cunoscut pe colonelul Ionel Dragomir înainte de episodul răpirii. În prezent, Dragomir a dat în judecată SIE şi chiar pe preşedintele ţării, Traian Băsescu, cel care a făcut declaraţii defăimătoare în presă, la îndemnul şefilor SIE.

Nota Ofiţerului

Salut,

Azi m-am intors de la Chisinau.Predoiu are, la fel ca toti securistii, pretentii de filozof si de ‘tatuc’ care le stie pe toate si accentueaza interesul national, ceea ce mascheaza de fapt impotenta, lipsa de cultura (diletantismul) si mai ales impostura acestor indivizi. Imi pare rau pentru el si pentru ei. Pentru ca eu cunosc profund Sistemul si mai ales resursele sale umane, raman la parerea ca li s-a inoculat gresit faptul ca ar fi elitele acestei natii si in fapt singurii aparatori ai Romaniei (the final frontier).Totul este fals. Sistemul trebuie schimbat si replasat centrul de greutate al functionarii sale de pe resursa umana pe resursa tehnica (infrastucturala), precum si eliminarea (indepartarea) celor care gandesc pe modelul “Fara noi (ca persoane) se va prabusi tara (sistemul de “casta”) etc etc.

Predoiu este si a ramas un las, dar nu se deosebeste cu nimic fata de Dan Chiriac, Adi Isac, Dorin Barjovan etc, etc.

Te salut si iti doresc numai bine.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Cine va fi al şaptelea şef al SIE?O chestiune ceva mai importantă decât desemnarea unui prim-ministru,pe roncea ro !

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++