V-am spus care a fost adevăratul motiv al scenariilor IRAK,EGIPT,LIBIA,şi în derulare SIRIA şi IRAN – menţinerea supremaţiei dolarului şi a imperiului American!

mentinerea suprematiei dolarului 24.02.2012

dictatorul hugo chavez a repatriat aurul poporului  25.02.2012

america ascunde datorii publice de 9.000 de miliarde 14.03.2012

ambasadorul siriei devoaleaza masinatiunile statelor unite  14.03.2012

Se pare că toate aceste manevre care s-au lăsat cu ”executarea” a doi şefi de stat ”dictatori”, cu debarcarea altui şef de stat ”dictator”,cu multe,îngrozitor de multe victime din rândul populaţiei nevinovate,şi cu pregătirea minuţioasă a scenariului LIBIA pentru SIRIA şi IRAN,NU AU FĂCUT,DE FAPT,DECÂT SĂ ÎNTÂRZIE UN DEZNODĂMÂNT INEVITABIL,şi anume DECESUL SUPREMAŢIEI DOLARULUI şi a IMPERIULUI AMERICAN!!!

Antena 3 a publicat un articol tare ” Va disparea dolarul.Scenariul de groaza care va pune pe butuci cea mai mare putere a lumii.”Articolul este o preluare,pe jumătate,de pe Business Insider.Articolul original este 10 Reasons The Reign Of The  Dollar As The World Reserve Currency Is About To End ,adică ”10 Motive Pentru Care Domnia Dolarului Ca Rezervă Valutară Mondială Se Apropie De Sfârşit”.Acest articol a fost preluat integral şi tradus de Adevărul.

 

 

Dolarul american a fost valuta care s-a apropiat cel mai mult de statutul unei adevărate monede globale în istoria omenirii. Pentru decenii, dolarul a fost valuta dominantă în comerțul internațional. Acest fapt a adus beneficii imense sistemului financiar și consumatoriilor americani, oferind, în același timp, guvernului Statelor Unite o uriașă putere și influență în afacerile internaționale.

În prezent, mai mult de 60% din rezervele valutare globale sunt în dolari americani. Însă acest lucru este pe punctul de a se schimba pe măsură ce principalele economii globale au început să negocieze acorduri bilaterale în vederea abandonării dolarului în cadrul comerțului internațional, anunță portalul de știri economice „Business Insider”. Citește și despre ce reforme monetare va implementa China în acest an

Mai mult, unele țări exportatoare de țiței au început să vândă produsele petroliere în alte valute, fapt care amenință sistemul petrodolar care a definit acest comerț timp de mai bine de patru decenii. Chiar și marile instituții internaționale, precum Organizația Națiunilor Unite, sau Fondul Monetar Internațional, au considerat, în cadrul rapoartelor oficiale, că economia globală ar trebui să abandoneze dolarul în favoarea unei noi monede globale.

Află care sunt temerile FMI în legătură cu întreruperea exporturilor iraniene de petrol
Acestea sunt cele zece motive pentru care era dolarului se apropie de sfârșit:
1)China și Japonia au renunțat la dolar în cadrul schimburilor comerciale bilaterale

Acum câteva luni, China, a doua economie globală, și Japonia, a treia economie de pe planetă, au semnat un acord care va promova utilizarea monedelor proprii în defavoarea dolarului american în cadrul schimburilor comerciale bilaterale. BBC consideră că acest acord are o semnificație extrem de importantă:
„China și Japonia au dezvăluit planurile pentru promovarea schimbului direct în monedele proprii pentru a reduce costurile pentru companiile lor și de a crește nivelul comerțului bilateral.
Acest acord va permite companiilor să schimbe direct monedele chinezești și japoneze fără a mai trebui să le convertească, mai întâi, în dolari, fapt care va reduce costurile tranzacțiilor.”

2)Țările BRICS (Brazilia Rusia, India, China și Africa de Sud) intenționează să folosească propriile monede în tranzacțiile comerciale între aceste țări

Pe măsură ce economiile lor prosperă, importanța comercială a țărilor BRICS continuă să crească. Două noi acorduri care vor fi semnate de reprezentanții acestora vor promova utilizarea monedelor naționale în tranzacțiile comericale între aceste țări, fără a mai utiliza dolarul american. Așa cum anunță portalul indian de știri http://www.zeenews.com,
„Principalele cinci economii emergente, BRICS – Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud – sunt pe punctul de a stimula dezvoltarea economică în cadrul acestui grup prin semnarea a două acorduri în vederea promovării comerțului intra-BRICS la al patrulea summit al liderilor acestor țări, summit care va avea loc joi, la New Delhi.
Acordurile vor crește volumul tranzacțiilor comerciale intra-BRICS, volum care a crescut cu o rată de 28% în ultimii ani, dar la 230 de miliarde de euro se află încă sub potențialul economic al celor cinci economii emergente”.

3)Acordul valutar Ruso-Chinez

Rusia și China folosesc de peste un an propriile monede în tranzacțiile comerciale bilaterale. Liderii celor două țări sunt printre principalii susținători ai unei noi monede globale, fiind, totodată, hotărâți să reducă puterea dolarului american în comerțul internațional.

 

 

4)Creșterea utilizării monedei chinezești în Africa

China este principalul partener comercial al țărilor africane, iar această țară este interesată de expansiunea agresivă a utilizării monedei proprii pe acest continent. Un raport al celei mai mari bănci africane, StandardBank anunță următoarele:
„Ne așteptăm ca nivelul minim al schimburilor comerciale sino-africane efectuate în renminbi să atingă valoarea 100 de miliarde de dolari (768 de miliarde de renminbi) până în 2015, mai mult decât volumul total al schimburilor comerciale dintre China și Africa pe 2010”.
China este extrem de hotărâtă să schimbe realitatea comerțului internațional. În prezent, aproximativ 70.000 de companii chinezești folosesc moneda Chinei în cadrul tranzacțiilor internaționale.

5)Acordul dintre China și Emiratele Arabe Unite

China și Emiratele Arabe Unite au decis să renunțe la dolar și să folosească propriile monede în tranzacțiile petroliere între cele două state.
EAU nu reprezintă o forță economică în sine, însă acest acord este, cu siguranță, o amenințare la sistemul petrodolar. Putem doar să ne întrebăm ce se va întâmpla cu acest sistem dacă și celelalte state producătoare de petrol din Orientul Mijlociu vor urma acest exemplu.

6)Problema iraniană

Iranul a fost una dintre cele mai agresive țări în ceea ce privește renunțarea la dolarul american în cadrul sistemului comercial internațional. De exemplu, există chiar rapoarte care anunță că India va plăti petrolul iranian în aur.
Tensiunile dintre Iran și Statele Unite se vor menține la un nivel ridicat, iar Iran va continua să facă tot posibilul pentru a lovi în preeminența americană în cadrul sistemului financiar mondial.

7)Relațiile dintre China și Arabia Saudită

China a depășit Statele Unite în ceea ce privește nivelul importurilor de petrol din Arabia Saudită, nivelul acestora atingând 1,39 de milioane de barili pe zi în luna februarie, o creștere de 39% față de perioada similară a anului trecut.
Arabia Saudită și China au semnat un acord pentru construirea unei noi rafinării n Arabia Saudită iar liderii celor două țări sunt în proces de extindere a comerțului bilateral. Cât timp va mai păstra Arabia Saudită sistemul petrodolar când China reprezintă principalul lor client?

8)ONU dorește o nouă monedă de rezervă valutară

Organizația Națiunilor Unite a emis niște rapoarte în care se susține nevoia găsirii unei alternative la dolarul american drept moneda de rezervă valutară a lumii. În special, un raport exprimă necesitatea unui „nou sistem global de rezervă valutară”sistem care să nu mai fie dominat de Statele Unite.

9)FMI consideră posibilitatea unei noi monede de rezervă valutară

La rândul său, Fondul Monetar Internațional a publicat o serie de rapoarte în care studia posibilitatea înlocuirii dolarului drept moneda de rezervă valutară a lumii.
În special, studiul intitulat „Reserve Accumulation and International Monetary Stability” propunea inventarea unei noi valute, denumită „Bancor” și înființarea unei bănci centrale globale responsabilă pentru controlul acesteia.
„O nouă valută globală “BANCOR” emisă de “O BANCĂ CENTRALĂ GLOBALĂ” ar reprezenta un etalon stabil care nu va fi legat în mod exclusiv de condițiile unei economii anume. Pe măsură ce sectorul comercial și financiar global continuă să crească rapid iar INTEGRAREA GLOBALĂ SE APROFUNDEAZĂ,estimăm ca IMPORTANŢA ACESTEI PERSPECTIVE SĂ CREASCĂ la rândul ei”.

10)Prestigiul Statelor Unite în lume a scăzut foarte mult

Sentimentul global în privința Statelor Unite s-a schimbat în mod dramatic, fapt care nu trebuie subestimat. Din cea mai iubită națiune de pe pământ, Statele Unite au devenit una dintre cele mai detestate. Chiar și în Europa, atitudinea față de America și față de americani s-a schimbat profund față de acum 20 de ani, fără să mai vorbim despre sentimentul popoarelor din Orientul Mijlociu, Asia sau Africa. Acest fapt crește dorința multora de a abandona dolarul și de a adopta o nouă monedă de schimb în comerțul internațional.

Sursa : Adevarul-Zece_motive !

Având în vedere faptul că ONU şi FMI,alături de Comisia Trilaterală,Consiliul pentru Afaceri Externe şi Grupul Bilderberg,sunt structuri ale viitoarei GLOBALIZĂRI TOTALE,în cadrul NOII ORDINI MONDIALE,putem să considerăm fără echivoc CĂ AŞA SE VA ÎNTÂMPLA !!!Vom avea un GUVERN MONDIAL,O BANCĂ CENTRALĂ GLOBALĂ,O VALUTĂ GLOBALĂ UNICĂ,pe scurt vom avea UN STĂPÂN UNIC MONDIAL care se află ÎN VÂRFUL PIRAMIDEI PUTERII !!!Toate STATELE LUMII vor deveni REGIUNI ale STATULUI UNIC MONDIAL!!!Preşedintele României va deveni GUVERNATORUL REGIUNII ROMÂNICA !!!

Câţi ani credeţi că vor mai trece până la finalizarea acestui scenariu macabru???

Cred că de aceea conducerea actuală a luat hotărârea să vândă toate resursele ţării,să vândă absolut totul,pentru că în curând vom primi cât avem nevoie de la STĂPÂNUL UNIC MONDIAL !!!O hotărâre înţeleaptă care-i asigură preşedintelui fotoliul de Guvernator al Regiunii Românica iar Guvernanţilor fotoliul de Administrator al Regiunii Românica !!!Să trăiască şi … La Mai Mare!!!