1.Vă redau mai jos un fragment din dezvăluirile jurnalistului OVIDIU EDUARD OHANESIAN,răpitul din IRAK,publicate pe data de 06.10.2009 în revista CORONAPRESS,editată de Fundaţia UMANĂ din BRAŞOV,sub titlul ”CINE L-A PREDAT PE BIN LADEN AMERICANILOR”.Acest fragment stă la baza unei întrebări delicate pe care o voi pune premierului Victor Ponta în cadrul scrisorii deschise.

Gruber de la “U” 

Generalul Cornel Biriş ( nume de cod “Gruber” în Centrala SIE, pentru că se trage dintr-o familie de evrei) a fost ultimul conducător al Brigăzii Speciale “U”, mai cunoscută drept Brigada “Fantome” sau unitatea “ZERO”. Unitatea a fost gândită ca cea mai secretă formaţiune a Direcţiei de Informaţii Externe înainte de ‘89. Fantomele erau ofiţeri pe deplin conspiraţi, de care trebuiau să ştie doar ofiţerul de legătură şi şeful direct. Brigada specială “U” a fost creată în anii ’60 de generalul Angelescu, tatăl fantomaticului “diplomat” care conduce astăzi Cancelaria Prezidenţială Ordine şi Medalii, Gheorghe Angelescu. Sediul brigăzii ca dealtfel şi dosarele “ilegalilor” aflaţi la post în străinătate, erau undeva pe strada Puţul cu Plopi. În 1999, Biriş avea funcţia de şef al Direcţiei Gestionare Crize din Direcţia Generală Operativă a Serviciului de Informaţii Externe. A fost înaintat la gradul de general de brigadă de Emil Constantinescu odată cu colegul să de breaslă Vasile Măierean la 1 decembrie 1999. După trecerea în rezervă, Cornel Biriş a activat ca profesor la Universitatea “Spiru Haret”. Mason de rang înalt, Biriş locuieşte într-un apartament modest pe strada Moşilor din Bucureşti. Soţia sa, Ana, este cenzor la biserica Sfinţii Apostoli.
Surse din vechea Securitate afirmă că Brigada Specială “U” lucra la un înalt nivel tehnico-ştiinţific. În depozitele unităţii se aflau cerneluri, mostre de hârtie din ani diferiţi, documente în alb, materiale din diverse perioade şi regiuni ale lumii. Pentru ofiţerii pe deplin acoperiţi se recurgea chiar la legendarea părinţilor, bunicilor sau fraţilor. Se pare că angajamentul de Securitate al preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, a fost fabricat la ordinul generalului Biriş. Din păcate, falsul a fost dovedit, ofiţerul greşindu-i (voit sau nu) data naşterii. Unul dintre foştii ofiţeri de informaţii ai Direcţiei de Informaţii Externe povesteşte că, înainte de ’89, “U” era atât de secretă, încât nici chiar ofiţerii de rang înalt nu aveau voie să-i pronunţe numele. Erau sancţionaţi dacă îndrăzneau să discute despre “U”. La începutul anilor ’90, despre “U” au apărut mărturiile lui Victor Mitran, un personaj care afirma că a activat în această structură la divizionul Timişoara. Mitran a dat publicităţii numele fraţilor Neferoiu, ofiţeri grei de Securitate preluaţi de SIE, a vorbit despre colonelul în rezervă Ladislau Müler sau despre Maxim Manea, ofiţer acoperit la Milano. După ce a publicat mai multe cărţi referitoare la Securitate, Mitran a fost aruncat în derizoriu şi declarat nebun. În prezent, locuieşte cu familia sa la Bruxelles.
Alte nume asociate brigăzii “U”: Dragoş Andrei, fost vicepreşedinte la Bancorex în 1998, şi Dan Dumitru, fost director al Oficiului pentru Relaţii cu Moldova, Mircea Haş, diplomat, Cristian Colţeanu, diplomat şi fost director Ansaldo. Brigada Specială “U” a fost desfiinţată, mai precis ruptă în două.

“H256” cuprindea acoperiţii SIE pe intern cum ar fi magistratii (procurorii şi judecătorii SIE)

şi Formaţiunea R sau Direcţia R cu diplomaţii, foştii “ilegali” externi. “R” a fost trecută la Direcţia de Contraspionaj Extern în subordinea generalului Adrian Isac (nume de cod Iana). Despre “Gruber” şi Brigada Specială “U” poate da relaţii importante colonelul în rezervă Constantin Olaru. Ofiţerul a activat pe linie tehnică la compartimentul “Fotografiere-Filmare”, ulterior fiind mutat la Direcţia de Personal SIE. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

DECI “H256” ESTE BRIGADA “FANTOME INTERNE”!!!GENERALUL A RACOLAT ŞI TINERI PROCURORI DISPUŞI LA ORICE PENTRU A-ŞI REALIZA AMBIŢIILE DE MĂRIRE ŞI PARVENIRE! MISIUNEA ACESTORA A FOST,ŞI ESTE,DE A REZOLVA “POZITIV” DOSARELE “SECURIŞTILOR PROTEJAŢI” AI PUTERII,INDIFERENT DE CINE ESTE LA PUTERE!!!

Articolul integral pe coronapress.ro !

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

1.Vă redau mai jos un fragment dintr-un articol publicat,pe 17.03.2011,pe fiţuica exploziv-news.ro.Am scris “fiţuica” deoarece autorul articolului, patronul fiţuicii,nu este prea credibil.A încheiat articolul cu “VA URMA”,ba chiar a ameninţat cu dezvăluiri bombă în direct la TV.Surpriză de surpriză,nu a existat nici “va urma” şi nici “în direct la TV”!!!Dar voi publica fragmentul, fiind un adept al principiului “nu iese fum până nu faci foc”.Acest fragment stă la baza altei întrebări delicate pe care o voi pune premierului Victor Ponta în cadrul scrisorii deschise.

Dosarul nr. 177/P/2002  se află la Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica.La dosar mai exista, de asemenea, ca punct deosebit de important in desfasurarea anchetei penale si stabilirea autorului crimei, declaratia matusii lui Cristian Panait: “Cristi m-a anuntat, cand s-a intors de la serviciu, in jurul orei 17, ca va avea o vizita si  sa nu ma sperii daca aud scandal. A zis: Ori eu, ori ei! A specificat ca vrea sa lamureasca niste probleme de viata si de moarte cu un coleg si a spus numele Ponta. Mi-a cerut sa le pregatesc o cafea si, daca se poate ar fi mai bine sa nu asist la discutii. In jurul orei 17.30 a venit musafirul asteptat iar eu, conform intelegerii cu Cristi, am plecat in vizita la o vecina. Ultima persoana care a venit la Cristi a fost acest Ponta”. Femeia mai declara si ca “am fost alertata de ceilalti vecini ca nepotul meu a cazut de la etaj. Ultimele cuvinte pe care le-am auzit de la el au fost: cainele asta de Ponta m-a omorat! Apoi a mai spus ceva dar nu am mai putut auzi, a intrat in coma”. Procurorul care a dat rezolutia de incepere a urmaririi penale impotriva lui PONTA a fost, in doi timpi si trei miscari, pensionat fortat, de catre ministresa Rodica STANOIU. Un alt procuror a luat “cazul” si, la ordinele lui Botos – procurorul de casa al lui Nastase si Hrebenciuc, a falsificat toate probele astfel incat moartea procurorului Panait sa para o sinucidere. Ba, mai mult de-atat, i-au intinat si batjocorit pana si amintirea: au ordonat, postmortem, sa i se faca o analiza psihiatrica lui Panait. Nu era deajuns pentru ei ca unealta Ponta il ucisese, il voiau si “nebun”. Miza v-o dezvalui in cele ce urmeaza (toate datele dosarului le voi prezenta in emisiune, impreuna cu declaratii, in premiera, ale fostilor colegi ai lui Panait). 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 

Trebuie să fac o menţiune.Aceste 2 întrebări delicate vor încheia scrisoarea deschisă,problemele principale fiind JAFUL CRIMINAL AL COMBINATULUI MINIER KRIVOI ROG,RISIPA NESIMŢITĂ A BANULUI PUBLIC,2 MILIOANE DE DOLARI ANUAL,PENTRU 60 DE ANGAJAŢI CARE “PĂZESC ŞI ÎNTREŢIN” JAFUL,ŞI NESIMŢIREA CRASĂ A GUVERNELOR FAŢĂ DE RECUPERAREA DATORIILOR DE ZECI DE MILIOANE DE DOLARI DE LA SOCIETĂŢILE ANTREPRENOARE S.C. ARCOM S.A. şi S.C. ARCIF S.A. ÎMPROPIETĂRITE (DAR CU PLATĂ PÂNĂ ÎN DECEMBRIE 1996!!!) DE FORMIDABILUL FINANŢIST FLORIN GEORGESCU CU MATERIALELE DE CONSTRUCŢIE, MATERIALELE, SEMIFABRICATELE ŞI PIESELE DE SCHIMB AFLATE ÎN STOCURILE FILIALELOR,LA DOLINSCA,A CELOR 2 SOCIETĂŢI,LA 31.12.1994!!!

Advertisements