O reţetă formidabilă,pe care am primit-o exact acum 5 minute de la un bun prieten,şi pe care o redau mai jos,exact aşa cum am primit-o:

TOCANA CU … CIOLAN …!!!

Ingrediente:
– un popor mare, necopt, fara miez
– mult ciolan
– 3-4 partide mari si cateva mai mici de diverse culori
– o blonda de Plescoi
– un varf de boc
– o legatura mare de servicii secrete cu urechi fine
– o curte constitutionala moale si bine fragezita
– cateva cozi de procurori
– 2-3 sindicate stafidite

Condimente:

– apa de ploaie
– praf in ochi
– gargara macinata
– zeama de baliverne
– tupeu varsat

Mod  de  preparare:

Se taie poporul in 2 parti, una buna si una rea.

Apoi fiecare bucata se taie in 2, una buna, una rea, si tot asa pana se formeaza bucatele mici ce pot fi mancate dintr-o inghititura.

Se separa apoi bugetarii de nebugetari, medicii de pacienti, profesorii de studenti, copii de parinti, grasii de slabi, si se lasa la decantat pana se ridica la suprafata uscaturile.

Acestea se culeg cu atentie si se pun deoparte intr-un recipient caldut.

Din restul se taie 25%, se scoate vlaga si se pune la foc mic, cu zeama de baliverne si cu praf in ochi, sa nu se prinda.

Se acopera cu un capac mare ca sa nu rasufle si din cand in cand se stinge cu putina apa de ploaie.

Separat se ia un partid portocaliu si se intoarce de pe stanga pe dreapta.

Apoi se impaneaza pe toate partile cu bucatele taiate din celelalte partide.

Se presara deasupra uscaturi, iar peste se pune varful de boc si blonda de Plescoi cu ciolanul in gura si se lasa la dospit.

Celelalte partide se toaca marunt impreuna cu sindicatele si se invelesc cu servicii secrete.

Apoi se freaca bine cu cozile de procurori, se trag in teapa si se pastreaza la  racoare.

Din cand in cand se gusta si se reevalueaza.

Se aseaza partidele intr-un parlament din teflon cu manere.

Cel portocaliu se pune cu grija in mijloc.

Pe langa el se mai presara 2-3partide mici si bine fragezite.

Restul de partide se presara dupa gust.

Se da totul prin curtea constitutionala si se inveleste cu gargara macinata.

Se aseaza totul peste poporul deja bine distuit si se da la copt.

Din cand in cand se strange caimacul de deasupra, cu care se unge bine blonda si uscaturile de deasupra, iar peste restul se toarna zeama de baliverne cu tupeul varsat.

Se serveste rece, pe stomacul gol, in piata.

In caz de probleme digestive sunati la 112.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

L-am rugat pe Vanghelie (nea Goagăl) să-mi arate o poză cu “tocana cu ciolan”. Minune mare, Vanghelie îmi dă,în loc de poză,chiar reţeta pe care v-am scis-o mai sus.Denumirea exactă este “Tocană pedelistă cu ciolan a la Băse” şi a fost postată pe 21.03.2012 la Monitorul DE VRANCEA !

Din restul se taie 25%, se scoate vlaga si se pune la foc mic!!!

Avînd în vedere şi luând în considerare derularea evenimentelor şi respectarea promisiunilor electorale,am ajuns la concluzia că reţeta poate fi redenumită “Tocană uselistă cu ciolan a la Ponta”,cu mici modificări şi înlocuiri pe la ingrediente şi modul de preparare.

În articolul următor vă voi prezenta “BILANŢUL” celor 3 luni de guvernare USL,realizat de ECONTEXT:haos in tara, leul doborat si circ pentru populatie (circul este realizat şi cu aportul deosebit al suspendatului Băsescu de la DANTE,al mentorului lui Franckenstein de USA la Bucureşti,Macovei de la PCR,şi a altora asemenea lor).

 

 

Advertisements