Ieri,18 august 2012,pe blogul personal al premierului V-V Ponta (n.a.-personal al ciumpalacului moderator care are grijă să trimită la spam toate comentariile care crede că nu i-ar conveni bloggerului Ponta) a fost postat un articol cu un titlu bombă :

100 de zile de oprit marile jafuri produse de guvernele PDL 

Articolul începe cu o poz(n)ă foarte tare şi “adevărată”!!!

S-au implinit 100 de zile de la preluarea guvernarii.Este prematur sa fac un raport, il voi face inainte de alegerile din noiembrie, cand voi cere si votul oamenilor pentru a continua.Dar as face un mic raport preliminar numit “100 de zile de oprit marile jafuri produse de guvernele PDL” – si ma limitez la doua exemple foarte cunoscute si clare:1.- oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica;2.reteaua de crima organizata de la ANAF.Mai bagă câteva vrăjeli de prostit proştii care n-au nici o treabă cu “auditul în ministere” şi cu asta GATA,S-AU OPRIT TOATE JAFURILE PDL!!!

EŞTI TARE V-V PONTA!!!Foarte frumos,sublim,dar lipseşte cu desăvârşire!  Am citit articolul şi mi-a sărit ţandăra.Păi bine domnule V-V PONTA,spui, în poză,că “vinovaţii vor da socoteală nu doar politic,ci şi în faţa instituţiilor statului”,dar nu ne spui ce a constatat auditul de la ministerul economiei,dar nu ne spui ce a constatat auditul de la ministerul finanţelor, nu ne spui câţi infractori a dovedit auditul la cele 2 ministere,nu s-a postat, într-o totală transparenţă (!?!),nimic pe site-urile celor 2 ministere ce şi cum se va face cu infractorii dovediţi,cum îi cheamă şi ce infracţiuni au fost dovedite,ne spui doar UN MARE NIMIC!!!Să încerc eu să fac un mic audit şi să vă dovedesc câteva infracţiuni grave la cele 2 ministere.

1.Ministerul Economiei,Comerţului şi Mediului de afaceri

ÎNCĂLCAREA LEGII 233/2002,care modifică şi completează OG nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor.

Art. 8.
(1) Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.

Art. 9.
In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art. 8 cu cel mult 15 zile.

Art. 15.
Constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit prevederilor Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici sau, dupa caz, potrivit legislatiei muncii urmatoarele fapte: 
a) nerespectarea termenelor de solutionare a petitiilor, prevazute in prezenta ordonanta; 
De pe site-ul MECMA,contacte:” Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public: Anca-Rodica Turcea – consilier superior,Tel.:021 202 52 34,E-mail: dezbateri_publice@minind.ro“.În afară de faptul că s-a depăşit cu mult termenul maxim de transmitere a răspunsului (30 de zile,iar la excepţional,cu comunicare prealabilă,45 de zile) cu modul de soluţionare a petiţiilor,când s-au îndurat să răspundă au făcut-o într-o totală bătaie de joc faţă de petenţi.Ex.:La sesizările mele privind jaful sistematic de la CIM Krivoi Rog mi s-au transmis,cu întârzieri nesimţite,răspunsuri uluitoare:”În urma sesizării dvs am solicitat celor 3 antreprenori,SC ARCOM SA,UZINEXPORT SA şi ARCIF SA,să efectueze o analiză a situaţiei combinatului.Am primit răspunsul că TOTUL ESTE EVIDENŢIAT ÎN CONTABILITATE,ETICHETAT ŞI LA LOCUL LUI.”Mai mult decât atât,o echipă de 4 inspectori din Corpul de control al ministrului,în frunte cu BĂRĂSCU (actualmente şeful de cabinet al ministrului Chiţoiu),s-a deplasat la faţa locului şi a inspectat,din maşina NISSAN a directorului filialei ARCOM,toate obiectivele construite în oraş,toată Baza de producţie şi întreg combinatul (30-40 hectare cu peste 100 de obiecte construite) în … FIX 2 ZILE A CÂTE 3-4 ORE PE ZI!!!EVIDENT CĂ TOTUL A FOST ÎN REGULĂ,S-A LĂSAT ŞI CU FELICITĂRI PENTRU CONSTRUIREA BLOCURILOR CU 9 ETAJE,SPITALULUI şi SANATORIULUI! AU PLECAT OBOSIŢI DAR MULŢUMIŢI DE DARURILE CU CARE AU UMPLUT MICROBUZUL,MICROBUZ CARE ERA SĂ FACĂ PANĂ DE ATÂTA GREUTATE!!!AU RAPORTAT MISIUNE ÎNDEPLINITĂ CU SUCCES,BA CHIAR AU SOLICITAT ŞI PRIME PENTRU CALITATEA MUNCII DEPUSE!!!DACĂ DESCHIDEAU MĂCAR O STAŢIE ELECTRICĂ CONSTATAU CĂ NU MAI ESTE NICI UN CENTIMETRU DE BARĂ DE CUPRU ŞI NICI UN ÎNTRERUPĂTOR DE PUTERE ÎNTREG,DECI STAŢIA ESTE ÎN STARE DE NEFUNCŢIONARE,ÎNCĂLCÂNDU-SE PREVEDERILE HG nr. 643/1999!!!

ÎNCĂLCAREA LEGII 53/2003-CODUL MUNCII,ACTUALIZATĂ

TITLUL IV – SALARIZAREA

CAPITOLUL III – PLATA SALARIULUI

            Art. 161.-(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna,la data stabilita in contractul individual de munca,in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern,dupa caz.

                           -(4)Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

         Art. 163.-(1) Plata salariului se dovedeste prin semnarea statelor de plata,precum si prin orice alte documente justificative care demonstreaza efectuarea platii catre salariat.

                         -(2) Statele de plata,precum si celelalte documente justificative se pastreaza si se arhiveaza de catre angajator in aceleasi conditii si termene ca in cazul actelor contabile, conform legii.

            Art.167. Constituirea si utilizarea fondului de garantare pentru plata creantelor salariale se vor reglementa prin lege speciala (art.1 pct.57 din O.U.G. nr. 65/2005)

Aici sunt mai multe “echipe” vinovate care au încălcat flagrant această LEGE: Boc-Ariton,Boc-Bode,Ungureanu-Bode şi,în prezent,Ponta-Chiţoiu!Toate echipele au speculat art. 3 din NORMA METODOLOGICĂ nr. 12076/1999 PRIVIND DECONTAREA CHELTUIELILOR PE PERIOADA DE SISTARE A LUCRĂRILOR LA CIM KRIVOI ROG,emise în baza HG nr. 643/1999:

3.Antreprenorii vor depune documentele pentru decontarea cheltuielilor în termen de 5 (cinci) zile de la data încheierii trimestrului.

4.În termen de 10 (zece) zile ordonatorul de credit verifică documentele prezentate de antreprenori. 

Deci,conform LEGII 53/2003-CODUL MUNCII,ORDONATORUL DE CREDIT, MECMA,ESTE OBLIGAT SĂ EMITĂ ORDIN DE PLATĂ LUNAR,LA DATA DE MAXIMUM 15 ALE FIECĂREI LUNI, CĂTRE MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE PENTRU A SE VIRA LA TREZORERIE FONDUL DE SALARII PE LUNA PRECEDENTĂ!!!LA PREZENTAREA DECONTULUI TRIMESTRIAL, ORDONATORUL DE CREDIT ARE OBLIGAŢIA SĂ VERIFICE DECONTUL,SĂ-L APROBE ŞI SĂ EMITĂ ORDINUL DE PLATĂ CĂTRE MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE PENTRU A SE VIRA LA TREZORERIE SUMA REZULTATĂ DIN DIFERENŢA DINTRE VALOAREA DECONTULUI ŞI FONDUL DE SALARII PLĂTIT PE PRIMELE 2 LUNI ALE TRIMESTRULUI DE DECONTAT.ÎN ACEST FEL SE RESPECTĂ LEGEA ŞI SALARIAŢII FILIALELOR DE LA CIM KRIVOI ROG ŞI-AR FI PRIMIT REGULAT,LUNAR,TOATE DREPTURILE BĂNEŞTI (SALARIILE ÎN LEI ŞI DIURNA ÎN DOLARI)!!!DAR LEGEA A FOST CĂLCATĂ ÎN PICIOARE DE TOATE ECHIPELE MENŢIONATE MAI SUS.MAI MULT DECÂT ATÂT, DREPTURILE BĂNEŞTI NU AU FOST ACHITATE NICI MĂCAR TRIMESTRIAL,CONFORM NORMEI METODOLOGICE nr. 12076/1999,CARE  PREVEDE LA ART. 3 CĂ DECONTURILE SE DEPUN ÎN 5 (CINCI) ZILE DE LA ÎNCHEIEREA TRIMESTRULUI (câţiva ani s-au făcut plăţile trimestrial!)!! ANGAJAŢII FILIALELOR DE LA CIM KRIVOI ROG NU AU PRIMIT DREPTURILE BĂNEŞTI ÎNCEPÂND CU LUNA OCTOMBRIE 2011!!! SUNTEM PE DATA DE 20 AUGUST 2012,DECI AU TRECUT 10 LUNI DE CÂND MURIBUNZII DE LA DOLINSCA (ŞI FAMILIILE LOR DIN ŢARĂ) NU AU PRIMIT NICI UN BAN!!!PENTRU LUNILE OCTOMBRIE-NOIEMBRIE-DECEMBRIE/2011 şi IANUARIE/2012,INFRACŢIUNEA ESTE COMISĂ DE ECHIPA BOC-ARITON!!!PENTRU LUNA FEBRUARIE/2012 INFRACŢIUNEA ESTE COMISĂ DE ECHIPA BOC-BODE!!!PENTRU LUNA MARTIE/2012, INFRACŢIUNEA ESTE COMISĂ  DE ECHIPA UNGUREANU-BODE!!! PENTRU LUNILE APRILE-MAI-IUNIE-IULIE/2012,INFREACŢIUNEA ESTE COMISĂ DE ECHIPA PONTA-CHIŢOIU!!!!!CU O OBSERVAŢIE AGRAVANTĂ PENTRU ECHIPA PONTA-CHIŢOIU:AŞA CUM AU GĂSIT ZECI DE MILIOANE DE EURO PENTRU BUGETARI şi MILIOANE DE EURO PENTRU PENSIONARI,TOT AŞA TREBUIAU SĂ GĂSEASCĂ ŞI UN SINGUR MILION DE DOLARI CA SĂ ACHITE TOATE DREPTURILE BĂNEŞTI LA ZI ŞI MURIBUNZILOR DE LA DOLINSCA!!!!!!!!!!!!!

ÎNCĂLCAREA NORMEI METODOLOGICE nr. 12076/1999 PRIVIND DECONTAREA CHELTUIELILOR PE PERIOADA DE SISTARE A LUCRĂRILOR LA CIM KRIVOI ROG,emise în baza HG nr. 643/1999:

III Verificarea operaţiilor

În afara documentelor justificative pentru cheltuielile efectuate şi prezentate la decontare,prevăzute la cap. II,ordonatorul de credite verifică:

-realizarea activităţilor prevăzute la art. 1 din hotărârea de guvern 

CUM SE VERIFICĂ REALIZAREA ACTIVITĂŢILOR PREVĂZUTE ÎN HG nr. 643/1999???SIMPLU:ÎŢI MIŞTI CURUL DIN FOTOLIUL DE MINISTERIABIL,TE DEPLASEZI PÂNĂ LA DOLINSCA,TE DUCI ÎN COMBINAT CU DIRECTORII FILIALELOR DUPĂ TINE ŞI BELEŞTI OCHII MARI SĂ CONSTAŢI DACĂ S-AU REALIZAT SAU NU SARCINILE TRASATE DE GUVERN!!!DAR DOMNUL PETRU IANC A DECLARAT LA TELEVIZOR,LA PRO TV,CĂ “DA DOMNE,AM FOST ODATĂ ÎN 2001 ŞI AM APRINS BECUL ÎNTR-O HALĂ ŞI LE-AM VĂZUT ACOLO!ŞTIU CĂ SE FURĂ,CĂ DE PE ORICE ŞANTIER SE FURĂ,MAI ALES LA ĂSTA CU AŞA UN PERIMETRU MARE,DAR IMPORTANT ESTE CĂ A RĂMAS MAI MULT DECÂT S-A FURAT.”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!CONCLUZIE EVIDENTĂ:TOATE CELE 60 (ŞASEZECI) DE DECONTURI TRIMESTRIALE DIN PERIOADA SISTĂRII LUCRĂRILOR AU FOST APROBATE ŞI SEMNATE CA PRIMARUL,FĂRĂ NICI UN FEL DE VERIFICARE,BA MINT S-A VERIFICAT ŞPAGA DACĂ E CORESPUNZĂTOARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DOMNULE PREMIER VICTOR-VIOREL PONTA,AVÂND ÎN VEDERE DECLARAŢIA DUMNEAVOASTRĂ “TOŢI CEI CARE ÎNCALCĂ LEGEA TREBUIE SĂ MEARGĂ LA PUŞCĂRIE”,VĂ AŞTEPT SĂ DEPUNEŢI PLÂNGERI PENALE ÎMPOTRIVA TUTUROR CELOR MENŢIONAŢI MAI SUS,SĂ DISPUNEŢI EFECTUAREA RAPIDĂ A INVESTIGAŢIILOR, JUDECAREA CU CELERITATE A DOSARELOR ŞI CONDAMNAREA TUTUROR INFRACTORILOR AŞA DUPĂ CUM MERITĂ!!!!!!!!AŞA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!!!!!!!!!!!!!

Micul audit la MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE şi ANAF îl voi face în articolul următor deoarece este tot atât de mult de spus,dacă nu chiar mai mult.O să vă placă să aflaţi şi infractorii din această zonă fierbinte a finanţelor publice şi “grija” unora pentru banul public!!!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Închei acest articol redându-vă cele 2 comentarii ale mele la articolul menţionat mai sus,comentarii care,bineânţeles,nu au fost aprobate de “moderatorul” (a se citi CENZORUL) BLOGULUI PERSONAL AL PREMIERULUI V-V PONTA:

Bogdan Marinescu , 19.08.2012 , 18 :52:33

NU S-A VĂZUT ABSOLUT NIMIC DIN AUDITUL MINISTERULUI ECONOMIEI PRIVIND COMBINATUL MINIER KRIVOI ROG!!!!!NICI JAFUL,NICI RISIPA BANULUI PUBLIC,NICI ÎNCĂLCAREA LEGII 53/2003-CODUL MUNCII PRIN NEPLATA SALARIILOR, MURIBUNZILOR DE LA  CIM KRIVOI ROG,DIN OCTOMBRIE 2011.IAR ACUM,DUPĂ 11 LUNI DE ÎNFOMETARE,MINISTRUL CHIŢOIU SE ÎNDURĂ SĂ DEA BANII DOAR PENTRU 3 LUNI!!!CUM SE NUMEŞTE ASTA DOMNULE V-V PONTA???AŢI PRIMIT TOATE SESIZĂRILE MELE PE ACEST SUBIECT ŞI AŢI FĂCUT … EXACT NIMIC !!!!!O SĂ PREIAU ARTICOLUL DVS PE BLOGUL MEU,ŞI VOI PUBLICA ŞI ACEST COMENTARIU PE CARE VALETUL MODERATOR NU-L VA APROBA PENTRU POSTARE CĂ NU ARATĂ FRUMOS.S-AUZIM ŞI DE BINE DOMNULE V-V PONTA.Bogdan Marinescu.

 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bogdan Marinescu , 19.08.2012 , 19 :02:25

TRĂIASCĂ CENZURA COMUNISTĂ,SECERA ŞI BAROSU!!!Salutări de le generalul Cornel B. !!!Cred că voi avea mulţi cititori la articolul care va apărea peste 5 minute pe blog:DIN MINCIUNILE PREMIERULUI V-V PONTA DUPĂ 100 DE ZILE DE AUDIT ÎN MINISTERE!S-auzim şi de bine domnule V-V Ponta.Bogdan Marinescu.