Agenda şedinţei CSAT stârneşte nedumeriri

Vocea Rusiei: “România se pregăteşte de război?

Agenda şedinţei de astăzi (marţi, 5 februarie 2013) este o excepţie de la regulă”.Cel mai important punct de pe agenda întrunirii, din punct de vedere geopolitic este Nr. 2, respectiv, “realizarea, în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a unui plan de contingenţă pentru România”.

Ce este un „plan de contingenţă” în terminologia uzuală a NATO?

Atunci când termenul se utilizează în cazul relaţiei dintre o ţară-membră şi NATO, un „contingency plan” presupune elaborarea unui set concret de acţiuni pentru situaţia în care acest stat intră într-un conflict militar. Până acum, asemenea planuri oficiale au fost elaborate doar pentru următoarele ţări: Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia. Ţările baltice au cerut elaborarea unui plan pentru cazul unui conflict militar cu Rusia şi s-au zbătut cinci ani pentru ca NATO să accepte această cerere şi să elaboreze planul. Polonia a cerut elaborarea unui plan pentru un eventual conflict militar cu Belorus, iar apoi planul a fost „upgradat” pentru un eventual conflict cu Rusia. În acest context apar două aspecte importante. Primul: aceste planuri se elaborează la cererea ţării-membru. Al doilea: de obicei, Germania se opune elaborării unor planuri de acest gen (aşa a fost în toate cazurile de până acum), iar reprezentanţii aripii radicale a conducerii americane SUA susţin asemenea iniţiative. Germania se opune unor iniţiative de acest gen deoarece elaborarea unor „contingecy plans” presupune stabilirea exactă a ţărilor cu care există riscul intrării într-un conflict militar, ceea ce conduce la o răcire drastică a relaţiilor cu aceste ţări şi alte consecinţe nefaste. Un „contingency plan” nu presupune răspunsul la o întrebare generalizată de genul „ce se întâmplă dacă intrăm în război?”, ci presupune un răspuns la întrebări precise şi punctuale de genul „ce se întâmplă dacă începe un război cu Ucraina?”, „ce se întâmplă dacă începe un război cu Rusia?” etc. Desigur, apologeţii NATO vor spune că asemenea planuri se pregătesc doar pentru eventualitatea unor operaţiuni defensive, dar realitatea incontestabilă arată că niciuna dintre operaţiile recente ale ţărilor NATO (Libia, Irak, Serbia) nu a avut caracter defensiv, toate fiind de fapt nişte războaie de agresiune.

Există analişti care consideră că etalarea în public a intenţiilor de elaborare a acestor planuri nu este altceva decât rezultatul dorinţei unor ţări de a atrage atenţia. Din această perspectivă se poate spune că scopul a fost atins, iar atenţia a fost atrasă. Ce urmează? Depinde de răspunsul la întrebarea: dacă România se pregăteşte de război, atunci pentru ce război se pregăteşte România?

ROMÂNIA ÎNCOTRO !!!

ROMÂNIA ÎNCOTRO !!!

Articolul a fost publicat pe 5.02.2013,15:08,autor Valentin Mândrăşescu, pe Vocea Rusiei .Pe 5.02.2013,19:51, pe site-ul HotNews.ro, redacţia de ştiri, prin editorul său coordonator (dan.tapalaga@hotnews.ro) se precipită să-l şi neutralizeze pe Valentin Mândrăşescu printr-un comunicat oficial, plin de inexactităţi, livrat personal dlui. Tăpălagă (?!? 😀 ), după şedinţa CSAT,aici: hotnews.ro/vocea-rusiei/romania se pregateste de razboi?.

Pe 7.02.2013,13:40,Vocea Rusiei publică articolul

România s-a autoizolat, CSAT-ul speră degeaba”,

PATRIOT-3 !!!

PATRIOT-3 !!!

sub semnătura domnului Valentin Vasilescu,pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti-promoţia 1992, în legătură cu articolulRomânia se pregăteşte de război? de Valentin Mândrăşescu, publicat pe site-ul Vocea Rusiei pe data de 5 februarie.

Este un articol scris de un specialist în domeniu,un specialist de mare clasă, care desfiinţează,argumentat şi documentat,inepţiile vărsate pe net de super-băsistul Talpalanga pe hotnews-ul lui dittatore!!!De asemenea explică,clar şi amănunţit,dezastrul în ceea ce priveşte dotările armatei române,de ce americanii nu vor mai amplasa scutul la DelaVeselu 😀 ,cum se traduce în acţiuni concrete “contingency plan”,şi de ce pentru România este arhisuficient planul stabilit în 2012 (deoarece nu s-a schimbat nimic). Pe parcursul articolului sunt inserate şi câteva linkuri cu trimitere directă la câteva subiecte “arzătoare”.Articolul este foarte amplu,dar merită citit până la punctul final.Merită încă un mic efort şi citirea articolelor la care fac trimitere directă linkurile inserate.

Articolul  integral aici:Vocea Rusiei/Valentin Vasilescu/Romania s-a autoizolat/CSAT-ul spera degeaba .

Linkurile sunt:

Scrisoare deschisa adresata domnului Iulian Chifu Întrucât este mai paralel cu armata decât chiar consilierul prezidenţial Iulian Chifu, nu-l suspectez de rea credinţă pe Tăpălagă, el nefiind decât o goarnă fără interfaţă de interpretare a zicerilor lui Băsescu Traian. Şi odată cu semnarea pactului de coabitare dintre preşedinte şi premier, implicit şi a membrilor guvernului USL .

PE LÂNGĂ BOI!!!

PE LÂNGĂ BOI!!!

South Stream,ultimul tren pierdut de Romania Vă supunem atenţiei o analiză a domnului Valentin Vasilescu,referitoare la pierderile suferite de România datorită neimplicării în proiectele gazifere ruseşti.

Consecintele limbajului dublu al politicienilor romani Vă supunem atenţiei un comentariu al domnului Valentin Vasilescu despre lipsa unei strategii energetice coerente în rândul elitei politice româneşti.

SCUTUL DE(LA)VESELU!!!

SCUTUL DE(LA)VESELU!!!

Renunţă SUA la scutul de la Deveselu?Partea I. Valentin Vasilescu despre capacitatea financiară a SUA de a construi sistemul de apărare antirachetă în Europa.

Renunţă SUA la scutul de la Deveselu?Ultima parte. Dacă în România nu  s-ar fi reușit ca, în ultimele 2 decenii, ierarhia valorilor să fie întoarsă definitiv cu capul în jos, specialiștii militari, generalii și coloneii care-l sfătuiesc pe președintele Traian Băsescu și pe miniștrii Apărării (generalii r. Gabriel Oprea și Corneliu Dobrițoiu) ar fi avut deprinderea previziunii. Aceasta este unul din atributele esențiale ale comandantului, bazat pe experiență practică, pe cunoașterea legilor și principiilor care guvernează fenomenul militar, combinate cu lectura articolelor de specialitate și care îi permite comandantului să evite a fi manipulat, să pătrundă cauzele reale și să intuiască derularea cea mai probabilă a evenimentelor, cu mult timp înainte ca ele să se producă.Atitudinea întregii clase politice, de la președintele Traian Băsescu la premierul Victor Ponta și Crin Antonescu, a întregii prese românești, în frunte cu analistul Cristian Tudor Popescu și expertul militar Radu Tudor, a înalților reprezentanți ai armatei și a colonelului r. Mircea Dogaru, președintele SCMD (Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în rezervă și în retragere), pe această temă a fost aceea de glugă de coceni. Numai dacă acești oameni ar fi avut curiozitatea să compare distanța parcursă de o rachetă lansată din Iran în direcția nord, peste Polul Nord până în SUA (9.000 km), cu una similară în direcția vest, peste Europa și oceanul Atlantic (14.000 km) și și-ar fi dat seama că scutul antibalistic de la Deveselu se potrivea ca nuca în perete.

LA MALI O FI BINE???

LA MALI O FI BINE???

Interventia din Mali salveaza Romania? Valentin Vasilescu în legătură cu operaţiunea militară din Mali şi o eventuală implicare a României în ea.

Guvernul României, prin vocea Ministrului de Externe, Titus Corlăţean, a declarat la Bruxelles, după o întâlnire a miniştrilor de externe europeni, că personal susţine o posibilă intervenţie a ţării noastre în conflictul din Mali.

”Nivelul de ambiție al României” este o nouă gogoriță livrată de americani, legată de parteneriatul strategic și de securitate al României cu SUA și care ar ajuta de la sine la creșterea economică a țării noastre și la crearea de noi locuri de muncă.” Punctul de vedere al uselistului Titus Corlăţean se identifică cu cel al președintelui Traian Băsescu, exprimat la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România (21 ianuarie 2013). ”Din punct de vedere strategic şi al intereselor de securitate, nivelul de ambiţie al României vizează trei zone principale din vecinătate: regiunea Extinsă a Mării Negre, Balcanii de Vest şi regiunea Orientului Mijlociu şi a Africii de Nord”.Cum a gestionat Traian Băsescu interesele românilor în Balcanii de Vest, am descris pe larg, într-o serie de materiale. Acelaşi rezultat, de zero absolut, a înregistrat și politica românească în regiunea Extinsă a Mării Negre.Idem şi în regiunea Orientului Mijlociu.

Așadar, nu a mai rămas decât să mergem în Mali, că acolo îi așteaptă pe români câinii cu covrigii în coadă!!!!!!!!!!!!!!!!!

În anul 2011, un număr de 2.819 de firme chinezești au investit în Europa circa 15,2 milioane de euro, majoritatea în nordul și vestul Europei. Începând din 2012 politica Chinei s-a modificat, axându-se pe centrul și estul Europei, cu preponderență, spre statele foste comuniste, cu care a avut strânse legături înainte de 1989. Cu o singură excepție: România. Pentru 2012, Beijing-ul care dispune de 3.200 de miliarde USD numai pentru investiții (2.520 de miliarde de euro), a creat o linie de credit de 10 miliarde USD, destinată investițiilor chinezești, în proiecte de infrastructură, în țările Europei centrale, propunându-și ca până în 2015 să asigure 100 miliarde USD.

Apar nişte întrebări fireşti: cine este mai democratică şi mai responsabilă – SUA sau China; ce colaborare aduce mai multe avantaje: cea cu SUA sau cea cu China? Are nevoie lumea de „democraţia” în stil american?”

Cred că nu e greu să vă daţi,vouă înşivă,răspunsul corect la întrebările de mai sus !!!

TOT IO-S MAI TARE!!!FAC CE VREA MUSKII MEI, HĂHĂHĂĂĂ!!!TONTA-CIURUIT,CRIN-CIURUIT,ROMÂNII-CIURUIŢI,IO ÎS JUPÂNUL!!!HĂHĂHĂĂĂ

TOT IO-S CEL MAI TARE !!!!!! GĂOZARE,FAC NUMAI CE VREA MUSKII MEI, HĂ-HĂ-HĂĂĂ!!! TONTA-CIURUIT, CRIN-CIURUIT,ROMÂNII-CIURUIŢI,IO ÎS JUPÂNUL!!!HĂHĂHĂĂĂ

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++