L-OR LUA ĂŞTIA DE LA GALAŢI???

L-OR LUA ĂŞTIA DE LA GALAŢI???

Prin luna mai,a anului de graţie 2010,ministrul Econmiei Marmosin-Bordureanu VINDEANU declara cu amfază că a rezolvat ”Gaura neagră”-C.I.M. KRIVOI ROG din UCRAINA !!!Pe mediafax.ro a apărut articolul

Romania ar putea vinde catre ArcelorMittal participatia de la Krivoi Rog (Galaţi,8 mai 2010).

“In discutia cu reprezentantii ArcelorMittal am abordat un subiect foarte important care poate sa dea un element de siguranta cu conditia dezvoltarii ArcelorMittal la Galati, si anume vanzarea participatiilor pe care statul roman le are la Krivoi Rog catre ArcelorMittal si de saptamana viitoare vom incepe discutiile pe aceasta tema,a afirmat Videanu.”Eu am trimis corpul de control acum cateva saptamani sa faca un inventar. Intr-adevar, daca nu se ia o decizie in momentul de fata totul se depreciaza, se fura si va trebui sa luam o decizie. ArcelorMittal este interesat de acest subiect si saptamana viitoare vom incepe discutiile tehnice. Astazi a fost numai o declaratie de intentie, atat din partea noastra, cat si din partea lor, ceea ce inseamna ca urmeaza sa ne asezam la masa si sa discutam conditiile partilor“, a mai spus ministrul Economiei.Videanu nu a putut preciza care este valoarea participaţiilor deţinute de România la Krivoi Rog.Nu am informatii ce valoare exacta au aceste participatii. Foarte important este sa facem o evaluare corecta a acestui obiectiv si sa luam o decizie. De 20 de ani cheltuim cu Krivoi Rog, incercam sa asiguram paza, iar acest lucru este de multe ori ineficient“, a adaugat Videanu.”.Şi tot aşa,din mai 2010 şi până în zilele noastre,reprezentanţii ArcelorMittal şi reprezentanţii guvernelor (că au fost vreo 5-6-7-8 de atunci şi până azi) stau la masă,discută condiţiile părţilor şi nu reuşesc de nici o culoare să cadă la pace,peste o lună jumate dau o masă festivă pentru împlinirea vârstei de 3 ani de discuţii 😀 😀 😀 !!!

Mafiotul Bordureanu-Marmosin VINDEANU ştia cu precizie care a fost valoarea participaţiilor deţinute de România la C.I.M. Krivoi Rog.Era normal să nu ştie cât a mai rămas după jaful crunt şi nemilos efectuat timp de 13 ani,din 1997 de când s-au sistat complet lucrările şi au mai rămas doar câţiva şefi şi “paznicii” !!!După cum bine ştiţi,El Presidente a declarat că nu mai pune un dolar la continuarea lucrărilor,vrea doar să-şi recupereze “MILIARDUL” INVESTIT !!!

CUM,VREŢI DOAR UN MILIARD???

CUM,VREŢI DOAR UN MILIARD???

Combinatul Krivoi Rog va ramane o problema in relatiile cu Ucraina,a declarat ambasadorul Ucrainei în România pe 25 iulie 2011!!!

Interviu cu ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Ucrainei in Romania, Excelenta Sa Markiyan Kulyk.

“Fin.ro”:Romania si Ucraina au o problema: Krivoi Rog, nerezolvata inca. Care este stadiul acestui dosar?
”Kulyk”: Din pacate, acest dosar ramane unul problematic in relatiile bilaterale. Partile continua sa caute modalitatile de rezol­vare a problemei. Partea ucraine­a­na a transmis partii romane viziunea sa si unele propuneri. Asteptam reactia partii romane si raspunsul la aceste propuneri.

“Fin.ro”:Exista vreun termen? ”Kulyk” : Este un proces destul de complicat. Sa vedem care va fi pozitia elaborata. Nu stiu sa existe termene. Subiectul este periodic abordat atat in formatul oficial, cat si neoficial. Ultima runda de negocieri oficiale a avut loc la Bucuresti, in 2008. Ucraina este pregatita sa continue negocierile si intelegem foarte bine ca partea romana are nevoie de timp pentru o analiza a situatiei. Cred ca daca toti cei implicati vor depune efor­turile necesare, se va gasi modalitatea acceptabila de rezolvare a acestei probleme. Iar eu, ca ambasador, sper ca aceasta chestiune sa devina dintr-una problematica un exemplu de colaborare intre tarile noastre. 

 

ÎNCEPUTURILE C.I.M. !!!

ÎNCEPUTURILE C.I.M. !!!

Oamenii lui Gigi Becali, de la Krivoi Rog, rabdă de foame şi stau în frig (10 martie 2012,Alexandru Boariu),

articol apărut pe   oamenii de la krivoi rog. –“Este adăvărat că sunt întârzieri în asigurarea salariilor pentru românii de acolo, însă sperăm să se remedieze problema în cel mai scurt timp. Nu este vina noastră. Noi am depus toate documentele, dar încă nu am primit banii de la Ministerul Economiei. Aşteptăm deblocarea acestor fonduri pentru a face toate plăţile”, ne-a transmis conducerea Arcom. Dar, Ministerul Economiei susţine că, dimpotrivă, întârzierile se datorează celor de la Arcom, Uzinexport şi Arcif, care , “fie au depus documentele prea târziu, fie le-au depus incomplete”.

Cei cinci investitori sunt… doi!(erată- sunt trei)

Evenimentele de la sfârşitul anilor ‘80 şi începutul anilor ’90-unificarea Germaniei, dispariţia URSS, dezmembrarea Cehoslovaciei ş.a.- au avut o influenţă nefastă asupra investiţiei de la Krivoi Rog. Rămase singure, Ucraina şi România (erată – şi Slovacia!) au anunţat că vor să termine lucrările şi au continuat finanţarea lor. Dar, nu au reuşit să le finalizeze, deşi, în 1990, combinatul era realizat în proporţie de peste 70 la sută. A urmat un jaf colosal, practicat chiar de oamenii care au rămas acolo(angajaţi ai Arcom, Uzinexport şi Arcif), pe banii statului român(circa 1 milion de euro pe an ), tocmai pentru a păzi utilajele, echipamentele şi materialele de sute de milioane de euro, multe noi, nescoase din containere. Presa a relatat pe larg despre acest jaf inimaginabil.
Hoţii afară, mahării în ţară!

Unul dintre angajaţii Arcom de la Krivoi Rog, care ne-a rugat să-i păstrăm, anonimatul( “ăştia pun rakeţii pe mine şi pe familia mea dom’le” ), ne declara că, la începutul anilor 90, sute de tiruri încărcate cu materiale de construcţii de la Krivoi Rog au fost trimise în România. ” Am aflat ulterior că materialele erau preluate la graniţă şi duse prin diferite locuri din ţară, unde erau folosite la construcţia vilelor unor mahări“- spunea sursa citată. Dacă unii dintre aceşti “mahări” se aflau în Guvernul României, în Parlament, în fruntea unor partide, judeţe etc, atunci se explică de ce autorităţile de la Bucureşti nu erau interesate de pagubele imense suferite de România, în urma acestui jaf de proporţii uriaşe. Ani de zile acolo a continuat să se fure cu camionul, cu remorca şi containerul tot ce se putea: cupru, ţevi, utilaje întregi, staţii şi motoare electrice etc. Până şi dalele de piatră şi gardul de sârmă au fost furate şi vândute unor localnici.

Ştia Vindeanu ce ştia când a declarat că nu ştie valoarea participaţiilor României la C.I.M. 😀 !

DE 3 LEI A MAI RĂMAS ACOLO DAR ÎI VREAU!!!

DE 3 LEI A MAI RĂMAS ACOLO DAR ÎI VREAU!!!

România şi Ucraina discută problema Krivoi Rog (8 martie 2013)

Vosganian: Dacă rezolvăm problema Krivoi Rog, va fi o mare încurajare în privinţa relaţiilor economice bilaterale dintre România şi Ucraina.

Ministrul Economiei, VarujanVosganian, a discutat astăzi cu ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Teofil Bauer, despre necesitatea colaborării în vederea reglementării problemelor legate de participarea României la construirea Combinatului Minier de Îmbogăţire a Minereurilor Acide de la Krivoi Rog.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, ambasadorul Ucrainiei şi-a exprimat intenţia de a solicita Guvernului de la Kiev să desemneze un interlocutor pentru ministrul Varujan Vosganian, la un nivel politic similar, pentru a începe dialogul în această privinţă. “Dacă rezolvăm problema KrivoiRog, va fi o mare încurajare în privinţa relaţiilor economice bilaterale dintre România şi Ucraina”, a spus ministrul român al Economiei, apreciind că trebuie găsită, prin Krivoi Rog, oportunitatea de lărgire a dialogului dintre cele două ţări vecine.
Autorităţile de la Bucureşti au cerut să aibă loc de urgenţă o primă reuniune în care să se discute în principal  problema combinatului de la Krivoi Rog. Ulterior, Comisia mixtă româno-ucraineanăpentru cooperare economică, industrială şi tehnico-ştiinţifică va lua în dezbatere această problemă, împreună cu celelalte ce ţin de agenda comună, la a doua sesiune ce se va desfăşura la Bucureşti, la o dată ce va fi convenită.
Ambasadorul Ucrainei a menţionat, totodată, că prim-ministrul român Victor Ponta a fost invitat de omologul său, Mikola Azarov, să efectueze o vizită la Kiev, data urmând a fi convenită pe canale diplomatice.
Problemele de la Krivoi Rog datează de pe vremea comunismului, Nicolae Ceausescu hotărând în anii ‘80 ca România să ajute la construcţia celui mai mare combinat de minereuri acide din lume. În 1986, URSS, Cehoslovacia, Republica Democrată Germană, Republica Socialistă România şi Republica Socialistă Bulgaria decid să colaboreze şi încep lucrările la construcţia KrivoiRog. România este desemnată “antreprenor general” şi se angajează să investească echivalentul a 800 de milioane de dolari, adică o treime din valoarea proiectului.
După 1989 puţini s-au mai gândit la aceste investiţii. În 1997, Ucraina decide, fără prea multe explicaţii, să sisteze construcţia, deşi România se achitase deja de 80% din obligaţii, cu fonduri obţinute din împrumuturi, despre care nu se ştie dacă au fost achitate până în prezent.
Germania şi Bulgaria s-au retras, asumându-şi pierderea. Ucraina, Slovacia şi România au continuat participarea la construcţia combinatului, deşi proiectul e suspendat, iar ucrainenii par să nu ne mai recunoască investiţia.

Vosganian: Situaţia de la Krivoi Rog este complicată. Există auspicii favorabile ca România să recupereze din investiţie (14 martie 2013)

”România a avut o contribuţie impresionantă. România a construit acolo un oraş şi trebuie să găsim o formulă prin care România să recupereze o parte cât mai mare din investiţia sa”, a spus Ministrul Economiei

Ministrul Economiei, VarujanVosganian, a declarat, joi, la Suceava, că există auspicii favorabile ca România să obţină compensări pentru investiţia de la combinatul de laKrivoi Rog în condiţiile în care autorităţile ucrainene intenţionează să privatizeze combinatul, scrie Mediafax.Vosganian a spus, într-o conferinţă de presă, că a discutat, săptămâna trecută, cu ambasadorul Ucrainei la Bucureşti despre urgentarea soluţionării problemei investiţiei româneşti în combinatul de la Krivoi Rog.El a afirmat că i-a transmis ambasadorului că rezolvarea acestei probleme ar fi un semnal foarte puternic pentru dezvoltarea relaţiilor economice dintre România şi Ucraina.

Vosganian merge la Kiev 

Vosganian a spus că va merge la Kiev şi că doreşte ca în această vizită să fie însoţit de oameni de afaceri români.Ministrul Economiei a precizat că situaţia de la Krivoi Rog este complicată, dar că există auspicii favorabile ca România să poată să recupereze din (?!?) investiţia de opt sute de milioane de dolari făcută acolo.Observaţie: Vosganian nu spune “să recupereze investiţia de 800 mil. dolari”,el spune “SĂ RECUPEREZE DIN INVESTIŢIA DE .. “.Deci,din MILIARDUL dorit de El Presidente s-a ajuns la DIN 800 mil. !!! Dacă se mai scremea un pic ne spunea şi CÂT DIN 800 MIL. 😀 😀 😀 !!!!!

“La Krivoi Rog este o situaţie destul de complicată pentru că România a blocat acolo vreo opt sute de milioane de dolari. Dintre toate ţările care au participat se pare că România era cea mai puţin convinsă că va cădea comunismul pentru că până în ultima zi România a continuat să investească”, a spus ministrul.

El a arătat că din cele 800 de milioane de dolari investite de România există un dezacord cu partea ucraineană privind nivelul investiţiilor recepţionate şi a menţionat că la acest combinat investiţiile au fost făcute în perioada când funcţiona Uniunea Sovietică, care a făcut un anumit partaj şi că erau implicate state care acum nu mai există, cum ar fi RDG sau Cehoslovacia.

Privatizarea nu se poate face fără acordul  României (noaptea minţii!!!) 

România a avut o contribuţie impresionantă. România a construit acolo un oraş şi trebuie să găsim o formulă prin care România să recupereze o parte cât mai mare din investiţia sa. Cred că auspiciile sunt favorabile de această dată pentru că se pare că Ucraina doreşte să privatizeze acea unitate. Dacă Ucraina doreşte să privatizeze, această privatizare nu se poate face fără acordul României şi din sumele obţinute din privatizare România ar trebui să-şi obţină partea ei pentru că se pare că de la autorităţile ucrainene nu sunt şase să obţinem compensări“, a spus Vosganian.”Am cerut ambasadorului Ucrainei ca guvernul să desemneze un reprezentat de nivel diplomatic echivalent cu care să încep dialogul”, a mai spus Vosganian.Constructia combinatului a fost începută în 1983, iar lucrările s-au oprit în 1997.

Concluzie evidentă: Vosganian ne intoxică,conştient,cu nişte minciuni gogonate învelite în glazură de ciocolată crezând că aşa reuşeşte să-i prostească pe proşti !!! Nu ţine vrăjeala “bunule” armean,ştim care e situaţia reală de la faţa locului şi mai ştim că în mai 1994 s-a semnat Protocolul bilateral între România şi Ucraina,singura modificare fiind că beneficiarul nu mai este URSS ci Ucraina.Modalitatea achitării datoriei a rămas neschimbată,adică se face prin livrare de pelete timp de 10 ani după punerea în funcţiune a Complexului I de pornire al combinatului !!! Adică mai pe la SFÂNTU AŞTEAPTĂ !!!

“Situaţia de la Krivoi Rog este complicată” – spune Vosganian ! Nu este complicată,este tragică!

1. Ucraina a declarat din start că nu recunoaşte stocul de utilaje aflat în custodie la producătorii din România,adică vreo 50 milioane de dolari!!!Deci din 800 rămân în discuţie doar 750!!!

2.Ucraina nu recunoaşte livrările de utilaje către alte ţări din fosta URSS în afară de Ucraina,adică vreo 100 milioane de dolari!!!Deci din 750 rămân 650!

3.Protocolul cu reglajul de conturi dintre Ucraina şi Federaţia Rusă (ca succesoare a URSS),aşa numitul “PROTOCOL ZERO”,a fost semnat la nivel de guverne DAR NU A FOST RATIFICAT NICI PÂNĂ ASTĂZI DE PARLAMENTUL UCRAINEI!!!Deci nu se ştie cine,cât şi cum va plăti participaţiile ţărilor participante la (ne)construirea C.I.M. KRIVOI ROG!!!

4.În momentul în care vrei banii astăzi în loc de pelete timp de 10 ani nu poţi avea pretenţii să primeşti valoarea investită!!!Când se va ajunge la această soluţie se va face un audit tehnic al stării utilajelor din Fabrica de pelete,cota noastră de participare!!!Vă readuc în atenţie HG 643/1999 care stabileşte sarcini precise pentru perioada de sistare a lucrărilor!!!

PAZĂ,INTEGRITATE,FUNCŢIONARE!!!

PAZĂ,INTEGRITATE, FUNCŢIONARE!!!

paza şi siguranţa obiectivelor şi instalaţiilor!!!

paza şi siguranţa depozitelor de materiale şi a utilajelor din stoc!!!

-întreţinerea ÎN STARE DE FUNCŢIONARE a STAŢIILOR şi SUBSTAŢIILOR ELECTRICE şi a staţiilor de pompare-drenaj!!!

-execuţia unor LUCRĂRI DE ÎNTREŢINERE la INSTALAŢIILE şi UTILAJELE MONTATE ale Complexul I de pornire,în vederea MENŢINERII lor în stare de FIABILITATE!!!

-NUMĂRUL DE PERSONAL NECESAR REALIZĂRII SARCINILOR DE MAI SUS SE APROBĂ DE ORDONATORII DE CREDITE ÎMPREUNĂ CU ANTREPRENORII ROMÂNI,ARCOM SA,ARCIF SA şi UZINEXPORTIMPORT SA (devenită ulterior UZINEXPORT SA)!!!

***Staţiile şi substaţiile electrice sunt devalizate în proporţie de 75% (am scris despre asta de m-am săturat,peste 200 tone bară de cupru,contactele de argint de la întrerupătoarele de forţă,cablu de cupru,cablu de aluminiu,etc.)!!!Dar,conform HG-ÎN STARE DE FUNCŢIONARE!!!

***Magaziile de materiale sunt aproape goale,câteva din ele fiind demontate şi vândute!!!Sute de tamburi însumând 1.000.000 m.l. de cablu de forţă de toate secţiunile s-au evaporat din depozitele deschise din Baza de producţie!!!

***Zeci de tone de ţeavă,conducte tehnologice,părţi de utilaje (livrate ca piese de schimb),mii de grătare de la cărucioarele de ardere (mai scumpe ca inoxul) ,motoare cu duiumul,camioane întregi cu robineţi,închizătoare cu sector,mii de calorifere,sute de căzi de baie, etc., etc.,s-au evaporat din depozitele deschise din Baza de producţie şi din combinat!!!

ÎNTREBARE SIMPLĂ: CÂT MAI RĂMÂNE DIN CELE 650 MILIOANE DOLARI MENŢIONATE MAI SUS??????

Vosganian a scăpat (intenţionat ca să “pregătească” terenul sau fără să-şi dea seama?!?!?) un porumbel care arată clar valoarea recuperării participaţiilor noastre la Krivoi Rog:

PENTRU CĂ SE PARE CĂ DE LA AUTORITĂŢILE UCRAINIENE NU SUNT ŞANSE SĂ OBŢINEM COMPENSĂRI.” – Q.E.D.!!!