GATA DE RĂZBOI!

ARSENALUL DE RACHETE AL IRANULUI!

Tensiunile dintre Iran şi Occident au crescut în ultimele luni, pe fondul raportului ONU care a relevat dimensiunea militară a programului nuclear al Teheranului. Zvonurile privind un atac preventiv al Israelului asupra instalaţiilor nucleare iraniene au primit un răspuns dur de la Teheran, care a ameninţat că va lovi cu 150.000 de rachete. 

Tensiunile din relaţia Occident-Iran, şi aşa la nivel ridcat, au crescut în momentul în care Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a dat publicităţii un raport prin care releva dimensiunea militară a programului nuclear iranian, un lucru pe care Teheranul îl neagă.

Săptămânile trecute, Teheranul a adus aminte lumii de capacitatea sa de disuasiune, ameninţând că va lovi Israelul cu 150.000 de rachete în cazul în care acesta va ataca instalaţiile programului nuclear iranian.

Nu ar fi prima ameninţare de acest gen.
Iranul a investit în ultimii zece ani cel puţin un miliard de dolari în programul balistic, principala armă cu care încearcă să îşi descurajeze adversarii,

fie că e vorba despre Israel, fie că e vorba despre SUA şi Europa. 

Cele mai cunoscute rachete iraniene sunt Shahab, cu cele trei versiuni.


Rachete de tip Scud, cu combustibil lichid, cu o rază de acţiune scurtă, de 300, respectiv 500 de kilometri. Rachetele au la bază tehnologie nord coreeană şi libiană. Se presupune că Iranul are între 250-450 de rachete Shahab 2 şi până la 300 de rachete Shahab 1.

A fost testată pentru prima oară în mod public în 1998 şi a intrat în arsenalul militar în 2003. Este considerată racheta iraniană cu cea mai lungă rază de acţiune testată cu succes. Oficialii americani cred că raza de acţiune a rachetei este de 1.300 de kilometri, dar Teheranul susţine că Shahab 3 poate atinge 2.000 de kilometri. Shahab 3 ar putea atinge prin urmare Israelul, bazele militare americane din Golf, dar şi România.

Există şi o versiune îmbunătăţită – Shahab 3B, despre care Teheranul susţine că ar avea o rază de acţiune de până la 2.500 de kilometri.
În 2008, site-ul israelian Ynetnews cita surse din serviciile secrete occidentale şi spunea că iranienii au dezvoltat versiunea îmbunătăţită Shahab B3, care are un focos de o tonă şi este echipată cu un sistem de navigaţie avansat, care îi permite să îşi schimbe direcţia după lansare.
La momentul respectiv, potrivit aceleiaşi surse, Iranul avea capacitatea de a produce 70 de rachete Shahab 3 anual.
Mulţi analişti spun că Iranul dezvoltă racheta Shahab 3 pentru a purta focoase nucleare, dar specialiştii avertizează că un proces foarte complex este necesar pentru ca Teheranul să atingă acest scop.

Sejil este mai performantă decât modelele anterioare, fiind propulsată de un sistem bazat pe combustibil solid. Din acest motiv este mai uşor de lansat comparativ cu rachetele alimentate cu combustibil lichid.
În 2009, Iranul a anunţat că a testat cu succes versiunea îmbunătăţită Sejil 2. “Este cea mai bună armă de care dispun forţele iraniene”, declarau oficialii iranieni la momentul respectiv.Cu o rază de 2.000 de kilometri, racheta ar putea atinge atât Israelul cât şi Bulgaria sau România, nota Wall Street Journal.
Iranul a anunţat în 2009 că a lansat cu succes pe orbită un satelit, cu ajutorul unei rachete Safir. Analiştii spun că Safir este asemănătoare cu Shahab 3.
Iranienii mai au mai multe tipuri de rachete cu rază scurtă de acţiune, printre care  Fateh
  sau Zelzal.
Surse israeliene au informat că Iranul ar dezvolta în prezent variantele 4 şi 6 ale Shahab, cu rază de acţiune de până la 5.000 de kilometri.

Iranul a insistat în mai multe rânduri că rolul arsenalului balistic este unul defensiv.

Articolul complet,inclusiv un video Associated Press cu SHAHAB-3 în teste,îl puteţi citi AICI .

———————————————————————————

Să vedem ce se scrie şi în alte ţări despre arsenalul de rachete al Iranului şi raza lor de acţiune!

http://osintdaily.blogspot.com/2011/11/abm-technology-checkmates-irans-nuclear.html

 

Sahab-3!Lungime=16m,Masă=1.000 Kg,Rază de acţiune=2.000 Km !!!România intră toată în cercul roşu desenat pe hartă!!!

http://www.russiablog.org/2007/06/congressman_lantos_slams_forme.php


http://vitalperspective.typepad.com/vital_perspective_clarity/2006/04/israeli_militar.html

http://shahrzaad.wordpress.com/2010/08/19/behind-israels-fear-of-iran/

http://www.khaleejtimes.com/DisplayArticle09.asp?xfile=data/middleeast/2009/September/middleeast_September652.xml&section=middleeast

http://www.cctv.com/program/worldwidewatch/20090520/110076.shtml

Graphic showing the potential range of the Iran’s Shahab-3 which has a similar range of 2,000 kilometres (1,350 miles)to the Sejil-2 missile. Iranian President Mahmoud Ahmadinejadsays the Islamic republic has test-fired a new medium-range missile and insisted that there will be no climbdown over Iran‘s nuclear programme.(AFP Graphics) 

The missile has a reported range of about 2,000 kilometers, far enough to strike Israel and southeastern Europe.

Iran’s official IRNA news agency reported Ahmadinejad made the announcement during a visit to the northern province of Semnan, where the Sajjil 2 missile was launched.

Alte surse:

GlobalSecurity : http://www.globalsecurity.org/wmd/world/iran/shahab-3.htm  ,

 Council on Foreign Relations :  http://www.cfr.org/ ,

The Iran Primer :  http://iranprimer.usip.org/  ,

BBC : http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-11927720 .

Mai puteţi intra aici:

http://www.google.ro/search?q=shahab+3&hl=ru&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=jE3vTvKqGIv54QTwxNiiCQ&sqi=2&ved=0CBwQsAQ&biw=1024&bih=653

Conţine 52 de pagini a câte 15-16 linkuri cu acelaşi subiect,Arsenalul Militar al Iranului.Nu aveţi decât să faceţi click pe fiecare din ele şi aveţi documentaţie de studiat până după Anul Nou şi mai departe!!!

În încheiere vă prezint un articol foarte tare despre statul care vrea să atace preventiv Iranul!!!

http://shahrzaad.wordpress.com/2009/12/26/todays-tyrants/

 

Forţele de ocupaţie israeliene privind la sectorul GAZA cu topoarele pregătite!

1.Întrebare:

OK,NOI LE TĂIEM PUTEREA (energia electrică,n.a.) ŞI GAZUL!CE URMEAZĂ?

2.Răspuns:

CAPETELE!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++  

Stimaţi cititori,pentru articolele următoare am pregătit câteva materiale uluitoare, năucitoare şi cutremurătoare:

1. GUVERNUL MONDIAL IESE LA LUMINĂ ŞI ATACĂ!ÎNŞELĂTORIA OBAMA, MARIONETA LIDERILOR NOII ORDINI MONDIALE!

2. A SOSIT INSPECŢIA DE LA MINISTERUL ECONOMIEI LA DOLINSCA SĂ VERIFICE CE-A MAI RĂMAS DIN C.I.M. KRIVOI ROG!!!POSIBIL CA SĂ ABANDONĂM TOTUL ŞI SĂ NE DUCEM ACASĂ!!!

3. UNIUNEA EUROPEANĂ IA MĂSURI DURE ÎMPOTRIVA PEDOFILILOR! ARTICOL SPECIAL,DEDICAT PITICULUI HANDICAPAT,HOMO, CRIMINALULUI,ASASINULUI ŞI PEDOFILULUI DRAGOMIRESCU VIOREL,DIRECTOR-SECRETAR DE STAT LA FILIALA ARCOM KRIVOI ROG!!!